Makyajlanan Peugeot 5008 ile Değişimi Yakala

14
39013
makyajlanan peugeot 5008

“Değişmeyen tek şey, değişimin kendisidir.” demiş, Heraclitus. Bu söz yılları yenerek kulaklarımıza geldi. Hemen hemen hepimiz bir yerde duyduk ve hatta kullandık. Milattan önce 475 yılında ölmüş bir adamın sözüydü bu. Yaklaşık 2500 yıllık bir yolculuğun sonunda eğer hala kulaklarımızdaysa bunun tek sebebi doğruluğudur. Evet bu sözü taa milattan önce 475 yılından alıp bugün makyajlanan Peugeot 5008 ile ilişkilendireceğim. Bunu biraz tuhaf karşılayabilirsiniz ve hatta bir arabanın makyajlanmasına bu kadar derin anlamlar yüklenmesini oldukça saçma bulabilirsiniz, o zaman size “Living, Loving and Learning” kitabından bir alıntı yapayım “Birçok kez, bir dokunuşun, bir gülümsemenin, bir kelimenin, dinleyen bir kulağın, içten söylenmiş güzel bir sözün yada değer veren en ufak bir davranışın gücünü küçümseriz. Ancak bunların hepsinin hayatımızı değiştirme potansiyeli var.”. 1998 yılında aramızdan ayrılan ve “Dr. Love” olarak da bilinen Leo Buscaglia’nın, yıllanmış deneyimlerinin bir dışa vurumuydu bu söz. Onun sözlerini de inkâr edebilmek ya da saçma bulmak büyük cesaret gerektirir.

Değişimin Mutluluğa Etkisi Bilimsel Olarak da Kanıtlandı

“Bunlar duygusal ve öznel görüşler, bunları kesin doğrular olarak kabul ettiremezsin kimseye” diyorsanız, bu kez de bilimden örnek verelim. Bir gün çok sevdiğiniz ve birkaç gün sonra hiçbir duygu beslemediğiniz bir şarkı oldu mu? Muhakkak olmuştur. Çünkü beynimiz, yeni bir şey ile karşılaştığın dopamin hormonu salgılar ve bu şey sıklıkla tekrar ederse sıradan hale gelir ve beynimizin salgıladığı dopamin giderek etkisini kaybeder. Yani, yeni bir otomobil tasarımı gördüğünüzde mutlu olursunuz. Zaten otomotiv şirketlerindeki pazarlama çalışanları tüm bu psikolojik duygu değişimlerine hakimdir ve bunları müşterilere karşı kullanırlar. Otomobil makyajlama işlemi ise bu çeşit bir pazarlama taktiğidir. Burada herhangi bir art niyet ya da dolandırıcılık yoktur. Çünkü sonucunda otomotiv şirketleri amaçlarına ulaşırken müşteriler de mutlu olurlar.

Evet, makyajlama işleminin arkasında yatan psikolojik sebepleri anladığımıza göre makyajlanan Peugeot 5008 ile birlikte biraz dopamin salgılayalım.

Makyajlanan Peugeot 5008 ve Değişen Peugeot Siması

Birçok güzelliği tek bir gövdede birleştiren bu D sınıfı SUV, Peugeot 508’in hırçın LED farlarını ve 2008’in estetik ön panjurunu kaptı bile. Aracın arka tarafına baktığımızda da bizi ilk karşılayan şey yeni 3 boyutlu LED stopları oluyor. Yan profilden bir başka güzel görünen yeni Peugeot 5008’in 19 inç çapındaki yeni jantları, yenilenen tamponun köşesine dik bir şekilde yerleştirilen gündüz farlarıyla birlikte muhteşem görünüyor. Bunun yanında yenilenen renk yelpazesi de aracınızı kişiselleştirme konusunda çok önemli bir rol üstleniyor.

i-Cockpit de Değişimden Nasibini Aldı

5008’in asfalta kattığı manzaranın dışında, şoför koltuğunda oturan kişiye de birkaç sürprizi var. Ön panelde bulunan dokunmatik ekranın boyu biraz daha büyüyerek 10 inçlik bir boyuta ulaştı. Kırmızı Nappa deri döşeme seçeneğinin yanında iç döşeme listesine bir de ahşap detaylar ekleniyor. Her şey tabi ki estetik değil. Makyajlanan Peugeot 5008 yeni kullanışlı özelliklere de kavuşmuş. Bunlardan bir tanesi de vites kolunun altındaki sürüş modu değişim düğmesi olmuş. Ayrıca makyajlanan Peugeot 5008 ’in donanımlarına birçok sürüş asistanı özelliği de eklenebiliyor. Bunlardan bazılarıysa şöyle; kendiliğinden dur kalk yapabilen adaptif hız sabitleyici, şeridi kendiliğinden ortalayan ve siz şeritten sinyalsiz bir şekilde çıkarken sizi uyaran bir şerit takip sistemi, trafik işaretlerini algılayarak belki de sizin hayatınızı kurtarabilecek genişletilmiş trafik işaret takip sistemi.

5008’in Motor Seçenekleri Aynı Kaldı

Şimdiye kadar değişimin güzelliğinden bahsettik. Ancak tamamen değişim, özünü kaybetmek demektir bu durumsa bizim az önce bahsettiğimiz kadar toz pembe olmayabilir. Yazının başında, beynimizin yeni müzikleri dinlerken dopamin salgıladığından bahsetmiştik. O örneğe geri dönelim. İlk kez dinlediğiniz her müziği sevmezsiniz sonuçta değil mi? Peki beynimizin ilk kez dinlediğinde direkt olarak dopamin salgılamaya başladığı müzik, bunu bize yaptırmayı nasıl başarıyor. Yani başarılı olan müzikler nasıl başarılı oluyor? Çünkü beynimiz biz farkında olmadan bir sonraki notayı tahmin etmeye çalışıyor ve bu tahmin doğru olduğunda mutlu oluyor yani dopamin salgılıyor. Tepeden tırnağa farklı olan şeyleri beynimiz doğru tahmin edemeyince de doğal mutlu olamıyor. Kısacası tanıdık bir yüz, tanıdık bir his arıyor. Makyajlanan Peugeot 5008’in kaputunun altındaki canavar ise tam olarak bu tanıdık hissi temsil ediyor. Kaputun altındaki motorlar değiştirilmediği için bambaşka bir gövdedeki 5008’in tanıdık sürüş hissiyatı siz hiç farkında olmadan gününüze neşe katıyor.

Ne en güçlü olan tür hayatta kalır, ne de en zeki olan…
Değişime en çok adapte olabilendir, hayatta kalan.

-Charles R. Darwin

İkinci El Otomobil İlanlarımızı Görmek için Hemen Tıklayın!

İkinci El Peugeot 5008 İlanlarımızı Görmek için Hemen Tıklayın!

14 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here