Jaguar XE ‘nin artıları ve eksilerinin bir listesini yapın ve özellikle 2019 güncellemesinden bu yana her alandaki rakipleriyle eşleştiğini göreceksiniz. Ancak objektif bir değerlendirme, Jaguar’ın küçük sedanının ne kadar iyi hissettirdiğini anlayamaz. Gerçekten çok yönlü bir otomobil.

Rahat, sürüş keyfi, ruh hali sizi etkilediğinde ve alışılagelmiş Alman rakiplerinin; BMW 3 Serisi , Mercedes C-Serisi ve Audi A4 üstün olduğu bariz ortadadır. 2015, 2016 ve 2017 yıllarında üç yıl boyunca onun Yılın Kompakt sedan Otomobili seçilmesi şaşırtıcı değildir. Genel olarak XE, yeni motoru ve önceki kasasına göre kalitesinde belirgin bir iyileşme ile dikkatleri üzerine çekicektir.

Xe Motor Seçenekleri

Jaguar XE biri dizel ve iki benzin olmak üzere sadece üç motor içerecek güncellendi. D180 kodlu, 2.0 litrelik turboşarjlı dört silindirli, 178 beygir gücü ve arkadan çekişli veya dört tekerlekten çekişli dizel motoru bulunmaktadır.

Her iki benzinli seçenek de sırasıyla P250 ve P300 kodlu dört silindirli ünitelerdir. P250 247 bg’ye ve P300 296 bg’ye sahiptir; ilki arkadan çekişli, ikincisi ise dört çekerli. Tüm Jaguar XE modelleri standart bir sekiz ileri otomatik şanzıman ile birlikte gelir.

P300, yalnızca 5,7 saniyelik 0-100 km / s süresi ve 155 m / s ile sınırlı azami hızı ile serideki en hızlı modeldir. P250, aynı hızı 6.5 saniyede aynı azami hız ile yönetirken, D180 dört tekerlekten çekiş modunda 8.4 saniyelik 0-62mph veya arkadan çekişli 8.1 saniyede ulaştırır. Dört tekerlekten çekişli versiyon 132mph azami hıza sahip ve arkadan çekişli araba 140mph ulaşıyor. Doğrudan eşdeğeri BMW 3 Serisi modelleriyle karşılaştırıldığında, XE performans açısından biraz geride kalıyor; ancak büyük bir miktar değil.

Jaguar, yüksek teknoloji ürünü iç mekanlarla birleştiren en yeni BMW 3 Serisi , Mercedes C-Serisi ve Volvo S60’a ayak uydurmak için XE’sini yeniledi. Küçük bir dış tasarım, daha keskin bir ön bölümün ve yeniden tasarlanmış tamponların öne sürdü. Ancak en büyük değişiklikler, XE’nin kalite, tasarım ve bilgi-eğlence alanında ileriye doğru atılan büyük adımlardan yararlandığı iç mekanda geldi.

Önceki XE’de arabanın kabini hala biraz sıkışıktı. Ancak şimdi vakit geçirmek için çok daha iyi alanları bulunmakta. Yeni bir direksiyon simidi, F Tipi bir vites kolu ve bir dizi yüksek kaliteli plastik ve dekoratif kaplama parçaları, eskiyen iç mekanı kaldırmaya yardımcı oldu.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here