LPG’ye 36 Kuruş Zam Geliyor!

0
1606
LPG zammı

Geçtiğimiz hafta benzine zam gelmişti. Bu hafta ise Perşembe gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere LPG’ye 36 kuruş zam geliyor.

LPG’ye Zam Geliyor

LPG'ye 36 kuruş zam

Perşembe gününden geçerli olmak üzere LPG’ye 36 kuruş zam geliyor. Benzin ve motorin gruplarında ise herhangi bir fiyat değişikli beklenmiyor. Benzin fiyatlarının oldukça yüksek olması nedeniyle birçok araç sahibi oto gaz sistemini araçlarında kullanmayı tercih ediyor. Ancak oto gaz fiyatlarında ki artışlar, otomobil yakıt tüketimini eskisi kadar ekonomik yapamıyor.

Ortalama 100km’de 10 litre benzin tüketen bir otomobil, oto gaz sistemiyle %20 fazla yakıt harcıyor. Böylelikle 100km’de 12 litre oto gaz tüketimi gerçekleşiyor. Eski dönemde benzin ve oto gaz arasındaki fiyat farkı yüksek olduğu için LPG sistemi, oldukça mantıklı ve ekonomik bir tercih idi. Ancak artan LPG fiyatları bu arayı oldukça kapattı.

Ortalama Bir Depo Oto Gaz Ne kadar ?

lpg ye 36 kuruş zam

Ortalama bir LPG tankına sahip binek aracın 40 litre depo hacmi bulunmaktadır. LPG şu anda 11.25 TL’den satılmaktadır. Böylece ortalama bir LPG tankı 450 TL’ye dolmaktadır. Yeni gelecek zam ile birlikte fiyat 464 TL’ye dolacak.

Güncel Akaryakıt Fiyatları

Benzin Fiyatları

  • İstanbul’da bir litre benzin fiyatı: 22,82 TL
  • Ankara’da bir litre benzin fiyatı: 22,93 TL
  • İzmir’de bir litre benzin fiyatı: 22,93 TL

Motorin Fiyatları

  • İstanbul’da bir litre mazot fiyatı: 22,06 TL
  • Ankara’da motorin litre fiyatı 22,16 TL
  • İzmir’de motorin litre fiyatı 22,17 TL

TRİNK SAT

ARABAM KAÇ PARA ?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here