LG Elektrikli Araba Üreteceğini Açıkladı

0
1737
LG ELEKTRİKLİ ARABA

LG elektrikli araba pazarına giriş yapıyor.

Güney Kore merkezli LG Electronics Inc ve otomotiv tedarikçisi Magna International In, şirketlerden yapılan duyuruya göre, elektrikli otomobiller için temel bileşenler üretecek bir ortak girişim başlatıyorlar.

LG Electronics’e göre, geçici olarak LG Magna e-Powertrain adlı ve 1 milyar dolar değerinde olan ortak girişim, e-motorlar, invertörler ve yerleşik şarj cihazları üretecek.

Anlaşma, elektrik motorlarını, güç kontrollerini ve sürüş dişlilerini tek bir ünitede birleştiren elektrikli araç, e-aks sistemleri için büyüyen bir pazarı yakalamayı amaçlayan tedarikçiler arasında bir konsolidasyon dalgasını genişletiyor.

Bu yılın başlarında dişli üreticisi BorgWarner Inc, rakibi Delphi’yi satın aldı. Japon üreticiler Aisin Seiki Corp, Denso Corp ve Toyota Motor Corp, BluE Nexus adında yeni bir e-aks girişimi oluşturdu.

LG Electronics’in hisseleri %24,7 artarak 2011’den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

LG Elektrikli Araba Sektöründeki Geçmişi

LG Electronics, akıllı telefonlar da dahil olmak üzere elektronik cihazlardan ev aletlerine kadar değişen ilgi alanlarına sahip bir şirkettir. Güney Kore’nin dördüncü büyük holdinginin bir iştirakidir. LG Group’un ana iştirakleri arasında Apple Inc’i müşterisi olarak kabul eden LG Display Co Ltd ve tamamen sahip olduğu LG Energy Solution iştiraki Tesla Inc.’e EV pilleri sağlayan LG Chem Ltd bulunmaktadır.

LG, yeni şirketin% 51’ine ve Magna’ya sahip olacaktır. LG,% 49’a sahip olacağını söyledi.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here