Lexus ‘un Dijital Aynalı ES Modeli Türkiye’de!

Otomobil teknolojileri gün geçtikçe gelişme gösteriyor. Klasikleşen hatta vazgeçilmez olan bazı otomobil parçaları da yeni teknolojilerden nasibini alıyor. Tüm otomobillerde görmeye alışkın olduğumuz yan aynalar, gelecek dönemde yerini dijital aynalara bırakacak gibi gözüküyor. Geçtiğimiz dönemde lansmanı gerçekleştirilen TOGG modellerinde de gördüğümüz ”dijital ayna” teknolojisini birçok markaya ait modellerde görmeye başladık. Dijital ayna teknolojisini Mercedes-Benz’in yeni Actros modelinde görmemizle beraber, sadece otomobillerde değil, ticari araçlarda da bu teknolojinin kullanılabileceğini görmüştük. Şimdi ise Japon premium otomobil üreticisi Lexus’un ES modeli ”dijital ayna” seçeneği ile ülkemizde satışa sunuldu. Lexus dijital aynalı modeli ile gelecekten gelmiş gibi gözüküyor.

lexus dijital aynalı es

Lexus ‘un Dijital Aynalı Modeli ES, 1 Milyon 675 Bin TL!

Dijital Ayna teknolojisine sahip Lexus modeli ES, hibrit ES 300h Exclusive donanınımı ile tercih edilebiliyor. Dijital aynaya sahip Lexus ES’ler, İstanbul’daki Lexus Dolmabahçe’de ve Ankara’daki Lexus Mahall’de sergileniyor. Bu teknoloji ile modelin Türkiye fiyatı ise 1 milyon 675 bin TL.

lexus dijital aynalı es

Aynaların Yerine Kameralar!

Lexus ES ile sunulan dijital ayna teknolojisinde alışılagelmiş yan aynaların yerini yüksek çözünürlüklü kameralar alıyor. Bu kameralar, ısıtma sistemleri ile beraber soğuk havalardaki buzlanma ve buğulanma sorununu ortadan kaldırıyorlar. Ayrıca parlaklık sensörü sayesinde diğer araçların farlarını orantılı bir şekilde sürücüye yansıtıyorlar. Kokpite yerleştirilen 5 inçlik ekranlar sayesinde sürücü, kameralardan gelen görüntüyü takip edebiliyor. Aynı zamanda bu ekranlarda sunulan görüntü park esnasında da yardımcı oluyor. Aracın manevrasına göre uygun görüntüyü yansıtan ekran, park etme sürecini pratik hale getiriyor. Lexus bu teknoloji ile beraber sürüş güvenliğini ve konforunu üst düzeye taşıyor.

İkinci el satılık otomobil ilanları

Lexus RX ”En İyi Premium Hibrit” Seçildi!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here