Le Mans Hypercar Yarışları İçin Sancılı Süreç

0
1401
Le Mans Hypercar Yarışları İçin Sancılı Süreç

Le Mans Hypercar Yarışları İçin Sancılı Süreç

Cuma günü, Le Mans Hypercar sınıfı yarışları için üzücü bir haber daha geldi. Scuderia Cameron Glickenhaus takımı Mart ayında Sebring’de sunmayı planladıkları 007 LMH aracını uzun bir süre daha çıkaramayacağını duyurdu. Böylelikle Le Mans Hypercar sınıfı yarışlarının katılımcı sayısı 2021 yılı için üçe düşmüş oldu.

COVID-19 Pandemisi Bütün Gelişmeleri Engelledi

SCG takımı geçtiğimiz dönemde Wenesday’deki geliştirme programına yardımcı olması için Joest Racing’i işe almıştı. SCG takımının resmi Twitter hesabından da düzenli olarak 007 LMH aracıyla ilgili fotoğraf ve bilgiler paylaşılıyordu. Ancak yapılan açıklamalara göre aracın Mart ayına kadar hazır olması hayal gibi görünüyor. İtalya merkezli ekip çalışmalarını Florida’da yürütüyordu. Ancak artan koronavirüs sayıları nedeniyle burada da çalışmaya ara vermek zorunda kaldılar.

scg 007 Le Mans Hypercar

Takım patronu Jim Glickenhaus, Racer.com’a verdiği demeçte: “Bunun olmayacağını, yetişmeyeceğini gördük ve ACO’yu aradık. Onlara: ‘Bakın çocuklar, sizin kurallarınıza göre oynadık ve beş yıldır bu homologasyona kilitli kaldık. Aracın hazır olması noktasında acele etmemiz için önceden test yapmamak, 30 saatlik dayanıklılık testi yapmamak anlamına gelecektir. Üstelik bunları Sebring, Florida’da yapamayacağız. Bu psikolojik bir çılgınlık.’ dedim. Ve diğer bir konu ise, COVID-19 pandemisi nedeniyle takımı Avrupa’ya ya da Avrupa’dakileri Florida’ya sokabileceğimi sanmıyorum. Yapabilsem bile karantina süresi olmadan bunu yapmak mümkün değil. 40 kişiyi 14 gün boyunca karantinada tutamam.” dedi.

Le Mans Hypercar

Le Mans Hypercar Yarışlarına 3 Araç Yetişebilecek

SCG takımından gelen üzücü haberle birlikte Le Mans Hypercar yarışlarına şimdilik yalnızca 3 araç katılabilecek gibi görünüyor. Hypercar sınıfı bu gelişmelerle yavaş yavaş çöküyor gibi görünüyor. Geçtiğimiz yıllar içerisinde FIA WEC, Ferrari, Aston Martin, Mercedes-AMG, Peugeot, Porsche gibi irili ufaklı bir çok şirketle destek vermeleri için görüşmeler yaptı. Bu görüşmelere yeşil ışık yakan tek şirket ise Toyota oldu.

toyota

Toyota’nın katılımıyla birlikte ilk yarışa yalnızca 3 araç çıkacak. Bu araçlardan ikisi Toyota takımının aracı. Diğer araç ise ByKolles takımının aracı olacak. Pandemiden önce büyük patlamayla başlayacağı düşünülen 2021 Hypercar serisi, görünen o ki, büyük bir iniltiyle başlayabilecek.

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here