Land Rover Defender Pickup Ford Ranger ile Savaşmak İçin Geliyor. Tamamen yeni Land Rover Defender, tüm zamanların en ikonik ve yetenekli arazi araçlarından birinin yerini aldığını düşünürsek hiç de şaşırtıcı olmayan bir başarı oldu. Defender 110, satışa çıktıktan sonra yalnızca birkaç ay içerisinde Amerika’da bir önceki modelini çoktan geride bıraktı. Ancak satışlar Land Rover ilkbaharda seriye daha uygun fiyatlı Defender 90’ı eklediğinde daha da artacak.

Land Rover Defender Pickup Planladığına Dair Güçlü İpucunu Bıraktı

İmkan dahilinde, bu Land Rover’ın planladığı tek yeni Defender varyantı değil. Land Rover’ın Defender’ın bir pickup versiyonunu yapmayı planladığına dair söylentiler vardı. Fakat bu projenin rafa kaldırıldığı iddia edilmişti. Ancak Autocar’a göre bu proje geri dönmüş gibi görünüyor.

Bir  konuşmasında Jaguar Land Rover’ın araç programları yönetici direktörü Nick Collins, Land Rover Defender Pickup için “müşteri talebi olduğuna” ve  üretmek için “yapısal sınırlamalar olmadığına” inanıyor. “Her zaman Defender’ın bir aile olacağını söylemiştik,” diye ekledi Collins, bir Defender kamyonetinin başlatılması sorulduğunda ise “buraya dikkat” gerektiğini ima etti.

Bu bir konfirmasyon olmayabilir, ancak daha önce olduğu gibi bu olasılığı da göz ardı etmedi. Yani bu Land Rover’ın kazançlı kamyonet pazarına girmek istediğine dair en güçlü ipucu. Pickupların çoğu gövde üzeri şasi üzerinde giderken, Defender’ın Honda Ridgeline gibi yekpare bir şasisi var. Verilen haberde, Land Rover Defender Pickup’ın normal Defender’dan alınan benzinli ve dizel motor seçenekleriyle sunulacağını ve yalnızca 110 inçlik bir dingil mesafesiyle satılacağını iddia ediyor.

Land Rover’ın Defender pikabı, daha uygun fiyatlı kullanışlı modellerden daha premium donanımlara kadar çeşitli donanım seviyelerinde de satışa sunulacak. ABD’de bu, Defender pikabının ya 296 hp ve 295 Nm tork üreten 2.0 litrelik turboşarjlı dört silindirli bir motorla ya da hafif hibrit 3.0 litrelik turboşarjlı altı silindirli bir 395 hp ve 406 Nm tork üreten motorla çalıştırılacağı anlamına gelir. Yeni bir V8 destekli Defender da Ford Bronco ile rekabet etmek için geliyor. Bu yüzden pickup varyantı sekiz silindirle de sunulabilir.

ABD’de bir Land Rover kamyonet, Ford Ranger ile rekabet ederdi. Ranger’ın yanı sıra, Avrupa’da Volkswagen Amarok ve Güney Amerika ve Afrika’da Toyota Land Cruiser’ı da alacaktı.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here