Lada’nın ”Efsane” Modeli Yeni İsmiyle Geliyor; Lada Niva Legend!

Rus otomobil üreticisi Lada’nın efsaneleşen modelini tekrar üretim bandına almasıyla beraber yeni Niva’yı görmeye başlamıştık. Lada efsane modelinin yeni halini Lada 4×4 ismi ile satışa sunmuştu. Şimdi ise markadan isim değiştirme kararı geldi. Efsane model Lada Niva Legend olarak satışına devam edecek.

lada niva legend

İsmi Gibi Efsane Lada Niva Legend!

Lada’nın uzun yıllar boyunca üretimini gerçekleştirdiği Niva modeli, kompakt boyutları ve yüksek arazi kabileyetiyle markanın efsaneleşen ismi olmuştu. Yeni modelleri ”4×4” adı ile satılan modelin, adını güncelleme kararı alındı. Lada’nın aldığı karar doğrultusunda modelin adı Niva Legend olarak güncellendi. 2021 yılı itibariyle bu isimle satışına devam edecek olan model, ”efsane” anlamına gelen ”legend” eklentisiyle yollarda olacak.

lada niva

Niva’nın Konforu Artıyor

Lada’nın kabiliyeti yüksek modelinin en çok eleştiri alan taraflarından biri sunduğu konfor özellikleriydi. 2021 yılı itibariyle güncellenen modelde konfor düzeyinin arttırılacağı açıklandı. Bu kapsamda Niva Legend’in arka direklerine yeni havalandırma yastıkları eklenecek. Böylece aracın dışarıdan içeriye aldığı gürültü seviyesi indirilmiş olacak. Bununla beraber kabin içerisindeki desibel seviyesi azalmış olacak. 1977 yılında üretimine başlanan Niva’nın tasarım ve teknik özelliklerini çok değiştirmediğini söyleyebiliriz. Bu sene gerçekleştirilen güncelleme ile beraber de modelde çok fazla değişiklik yapılmadığını görüyoruz. Son olarak, 1.7 litrelik atmosferik benzinli motoru ile 83 beygir güç üretmeye devam edecek olan Niva Legend, 2022 yılı itibariyle yeni bir motora kavuşabilir.

İkinci el satılık Lada Niva ilanları

Lada Niva Travel Yeni Tasarımıyla Ortaya Çıktı | Lada Niva Artık Eski Değil

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here