Kia Sorento, Türkiye’ye Gelebilir

0
6048

Kia Sorento’nun 1.6 benzinli hibrit versiyonu E – Call soru çözülürse Türkiye’ye gelebilir.

Kia Türkiye Genel Müdürü Can Ağyel konuya açıklık getirdi; “Sorento, Türkiye’de Kia denilince Sportage’dan sonra akla gelen ilk modeldi. Motor dezavantajı nedeniyle son yıllarda ithal edemiyorduk. 2.2 litre dizel motor ile üretiliyordu. ÖTV diliminden dolayı da fiyatları gerçekten çok yüksek oluyordu. Kia Sorento’da 1.6 benzinli hibrit versiyonunu üretmeye başlayacak. Mayıs’ta üreteceklerdi ama bir iki ay ertelediler. Türkiye’ye getirmeyi başarırsak bu yılın en büyük yeniliği Sorento olur.” dedi.

E – Call Nedir?

Araç içi otomatik acil durum çağrı sistemine E – Call denir. Trafik kazalarında sürücünün bilinci kapalı olsa bile E – Call sistemi sayesinde otomatik olarak 112 aranıyor. Aracın bilgisayar sisteminden kaza anına ilişkin veriler 112 Acil Çağrı Merkezi’ne iletiliyor.

İkinci el Kia ilanlarına bakmadan geçmeyin!

Kia Düşük Modellere Yöneliyor

 

Koronavirüs salgını sebebiyle yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı tüketicilerin alım gücü düştü. Bu sebeplerden dolayı otomotivde tüketici düşük segmente yöneldi. Kia bu gelişmelere kayıtsız kalmadı. En çok satışını yaptığı  C – SUV segmentindeki Sportage modelin fiyatı, bir yılda yüzde 44 artmasıyla birlikte Kia, Türkiye’deki stratejisini değiştirerek Sportage modeli yerine daha ucuz olan Rio, Picanto, Stonic ve Sorento ithalatına yönelme kararı aldı.

Can Ağyel; “Makyajlı versiyonları pazara sunulacak bu üç modelden Türkiye’ye daha fazla getirmek için Güney Kore ile görüşüyoruz.” dedi.

Güney Koreli üretici Kia, 2020’nin ilk çeyreğinde Avrupa’da toplamda 132 binden fazla satış ile yılın ilk üç ayında yüzde 3,7’ye yükselerek kendi rekorunu kırmıştı.

Araç almayı düşünüyorsanız en yeni ikinci el otomotiv ilanlarına bakmadan geçmeyin. Aracınızı satmayı düşünüyorsanız aracınızı arabam.com üzerinden ücretsiz ilan vererek hızlıca satabilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here