Kia K8 ile Tanışın. Kia Çarpıcı Cadenza Değişimini Ortaya Çıkardı. Kia Cadenza, geçen yıl sadece 1.265 adet satıldıktan sonra ABD pazarından çekildi. Kia, ABD’de Cadenza’yı tamamen emekliye ayırıyor ve beklenen gibi K7 ismini artık K8 olarak değiştiriyor. Kia, yeni otomobilini “Kia markasının yeniden doğuşu için yeni hedefini ve geleceğe yönelik tutkularını örnekleyen ilk model” olarak duyurdu. Başka bir alfanümerik isim ve yeni tasarım dili getiren Kia K8, Kia’nın yeni amblemini takan ilk model.

Aynı Anda Hem Heyecanlanmaya Hem de Hayal Kırıklığına Uğramaya Hazırlanın

K900’ün yerine değil de K7’nin yerine geçeceği için önden çekişli olarak kalacağını tahmin ediyoruz, ancak Kia’nın şu anda kadar verdiği tek gerçek detay, Kia K8’in eski modelden yaklaşık bir inç daha uzun olacağı. Bu açıklama tamamen yeni tasarım dili ve stil ile ilgilidir.

İddialı yeni estetiği ile insanlar yeni tasarımına alışıncaya kadar fikirler birbirinden farklı olacaktır elbette. En çok tutulan tarafı, “kaplan burnu” olarak adlandırılan ızgaranın çerçevesiz ve girift tasarımıdır. En doğru şekilde söylemek gerekirse, bu ayırt edicidir ve farların altındaki desenli LED dönüş sinyalleriyle birlikte tampona entegre edilmiştir.

Ön kısım cesur ve etkileyici, ancak özellikle sedanlarda standart bir tasarım özelliği haline gelen eğimli coupe tarzı festbek tavanı, otomobil geriye doğru haraket ederken daha şık ve daha sportif hale getiriyor. Zarif bir şekilde entegre edilmiş  ama etkili ördek kuyruğu tarzı spoiler çentikli ve ağır stilize arka lambalarından sarkan ışık kümesi ile çok da standart değildir.

Kia K8 modeli, Kia’nın daha birinci sınıf spor sedan pazarına girme isteğini işaret ediyor, ancak Genesis G70’in olduğu mıntıkaya gireceği için arkadan çekişli olacağından emin değiliz. Kia, K8’in iç kısmının Genesis tarzına doğru ilerlediğini öne sürüyor, ancak onu ergonomik bir ‘birinci sınıf’ iç mekan olarak tanımlıyor. Ne yazık ki, şimdilik elimizde olan tek şey, K8’in kaygan ve keskin yeni tasarımına ait 3 tane şekil. Sadece alfanümerik model isimlerine sürekli geçişin Kia’nın öz ruhunu kaybedeceği anlamına gelmediğini umarız.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here