Kendisi Pistte Tasarlanmış Olmasının Her Ayrıcalığını Yaşatıyor!

0
960

Yarış pistinde geliştirilmiş bir otomobil…

Bazı araçlar, performanslarıyla öne çıkar. Sizin için kullandığınız aracın sunacağı performans önemliyse bu haberi okumanızı tavsiye ederiz. Karşınızda pistte geliştirilen Yeni Honda Civic Type R.

Type R olmasa bile Honda Civic modelleri ilginizi çekiyorsa arabam.com ikinci el Honda Civic ilanlarını süzerek takibe alabilirsiniz.

Yeni Honda Civic Type R Hiç Olmadığı Kadar Agresif!

tampon köşelerindeki hava girişlerinden kendini zorlu yollarda ve virajlarda kanıtlamış olan fren yapısından tutun da her detayı performansa odaklanmış olan son model Yeni Honda Civic Type R, gerçekten de etkileyici bir otomobil.

Bilindiği üzere markanın performans odaklı araçlarının motorunda Type R logosu bulunuyor. Bu logoyu ilk kez 1992 model NSX Type R örneğinde görmüştük. Ancak burada üzerinde konuştuğumuz otomobil NSX’ten çok farklı, o bir kompakt sınıf binek araç. Buna rağmen 1997’den beri bazı Civic modelleri Type R logosu taşıyor.

Vahşi bir görünüm, yola adapte olmuş bir duruş ve güçlü bir motor ile tanıtılan yeni nesil Yeni Honda Civic Type R, gerçekten çekici bir otomobil.

Tasarımda aerodinamik bir etki var. Karoser üzerindeki difirizörler, hava giriş ve çıkışları tasarımda hedeflenen saldırgan izlenimini destekliyor.

Bu araçta yani yeni Civic’in Type R modelinde süspansiyon ve frenlerde önemli iyileştirmeler var. Tamamen dijital olan gösterge grubunda ise vites durumu, yakıt durumu, lastik durumu ve çok daha fazlası izlenebiliyor.

2017 Honda Civic Type R Teknik Özellikleri

Sıralı Turbo motor önden çekişli ve benzinli. 4 silindir ve 16 subabp var. Aracın maksimum gücü, 235kW/320hp 6500 d/d şeklinde. Naksimum tork değeri ise 400nM 2500-4500 d/d. 100km hıza 5.7 saniye gibi bir sürede ulaşabiliyor. Peki, Civic ne kadar yakıyor diyorsanız; 100km’de 7.7 litre yakıt tüketiyor.

Son model Civic Type R Boyutlar

Son çıkan Honda Civic Type R, 1380 kilo ağırlığında. 4560mm uzunluğunda, 1877mm genişliğinde ve 1435mm yüksekliğinde. Dingil mesafesi 2700mm. En önemlisi böyle bir performans aracından beklenmeyecek derecede geniş bir bagaja sahip. Civic bagajı 420-1209 litre.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here