Kendi Kendine Giden Arabalar Ne Zaman Trafiğe Çıkacak?

0
2719

Otonom Sürüş ve Elektrikli Araçların Geleceği…

Otonom sürüş yani kabaca kendi kendine giden araba teknolojisi, her geçen gün daha fazla markanın odaklandığı bir konu başlığı. Volkswagen, Ford, BMW, Mercedes, Audi ve çok daha fazlası otonom sürüş teknolojisine yatırım yapıyor, bu alandaki mühendislik çalışmalarını destekleyecek çalışmalar başlatıyor. Bizler de sizinle sıklıkla markaların otonom sürüş teknolojisine sahip araçlarını paylaşıyoruz. Peki, gerçekten kendi kendine giden araçları trafikte ne zaman göreceğiz, ne zaman bu konu sıradanlaşacak? Bu soruların yanıtını geçtiğimiz günlerde Amerika’da bir törende konuşan Fiat & Chrysler’in CEO’su Sergio Marchionne yanıtladı. İşte detaylar…

 

 

Kendi Kendine Giden Arabalar Ne Zaman Trafiğe Çıkacak?

Fiat & Chrysler’in CEO’su Sergio Marchionne’ye göre otonom sürüşün gelişmek ve yaygınlaşmak üzere yaklaşık bir on yıla ihtiyacı var. Çünkü kendi kendine giden bir aracın trafikte izleyeceği güzergahtan tutun da yaya eğitimine kadar pek çok şeyin değişmesi gerekiyor. Yani otonom sürüş teknolojisinin gelişmesi tek başına yeterli değil. 

 

 

Elektrikli Araçlar Çözüm Değil!

Sergio Marchionne’in yaptığı konuşmada dikkat çeken bir diğer detay ise elektrikli arabalarla ilgiliydi. Tüm dünya elektrikli araçları adeta gelecek nesillerin kurtuluşu olarak görürken Sergio Marchionne, ‘elektrikli araçlar, otomobil sektörünün sorunlarını çözemez’ dedi. Uzun vadede mutlaka başka bir çözüm arayışının başlayacağını özellikle de ağır ve pahalı bataryaların maliyetinin genellikle göz ardı edildiğini vurguladı. ‘Ayrıca elektrikli araçlar karbondioksit emisyonu konusunda çevreci gibi görünüyorsa da bataryaların çevreye verdiği uzun vadeli zarar hesaba katılmıyor’ dedi. 

 

Peki, sizce gelecek için çözüm ne olacak?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here