Jenson Button F1’e Danışman Olarak Dönüyor

0
1778

2009 Yılı Formula 1 şampiyonu Jenson Button F1’e danışman göreviyle dönüyor. Yeni sezonda onu Williams Başdanışmanı olarak göreceğiz.

Jenson Button F1’e Dönüyor

Jenson Button, 20 yıl önce Formula 1 kariyerine başladığı ekip olan Williams’a başdanışman olarak geri dönüyor. Ve ikonik İngiliz markası yeni sahiplik altında yeniden yapılanmaya devam ediyor. Ekip, geçen yıl ABD’li yatırım şirketi Dorilton Capital tarafından, kurucu Sir Frank Williams ve kızı Claire’in liderlik rollerinden ayrılmalarına yol açan bir hamle ile satın alındı. Simon Roberts, bu hareketin ardından geçici Takım Müdürü olarak atanmıştı. Ardından da eski McLaren patronu Jost Capito şirketin CEO’su olarak atandı. Ve geçtiğimiz hafta, Williams için 2000 yılında 20 yaşındaki bir çaylak olarak yarışan 2009 Dünya Şampiyonu Jenson Button F1’e Williams Takımı’na çok yıllı bir anlaşmayla yeniden katıldığını duyuruldu.

Takım tarafndan yapılan açıklamada Ekip, “Williams’taki rolünün bir parçası olarak, hem yarış hem de akademi sürücülerini desteklemek ve geliştirmek için yardım etmenin yanı sıra, Grove’daki takıma tavsiye ve rehberlik sağlamak için 30 yılı aşkın motor sporları deneyimine başvurabilecek” denildi.

Deneyimli Pilot

Brawn GP ile şampiyonluğu kazanan ve aynı zamanda Benetton, Honda ve McLaren için F1’de yarışan Button, 2021 sezonu boyunca Williams ile bir dizi Grands Prix’e katılacak. Birleşik Krallık’taki bazı takım etkinliklerine katılacak ve ayrıca Williams’ın medya ve pazarlama faaliyetlerini destekleyecek.

Jenson Button ise şöyle dedi: “Williams ile anlaşma imzaladığımı bir kez daha söyleyebildiğim için çok mutluyum. 19 yaşımdayken hayatımı değiştiren bir andı ve 20 yılı aşkın bir süre önce olmasına rağmen, şimdiden gerçekten hiç ayrılmamış gibi hissediyorum.

41 Yaşındaki İngiliz pilot günümüzde yarış severlerin yakından tanıdığı bir pilot olarak tanınıyor. Jenson Button F1’e 2000 yılında Williams takımıyla katılırken takım arkadaşı ise Ralf Schumacher olmuştur. 2009 yılına kadar birçok farklı takımda görev yapan pilot, Formula 1’den çekilen Honda’nın adının, 5 Mart 2009’da Brawn GP olarak değiştirildiği açıklandı ve Brawn GP’nin lider pilotu olmuştu. Sezonu ise Sebastian Vettel’in 11 puan önünde tamamlayarak şampiyon olarak tamamlamıştır. Böylelikle adını şampiyonlar listesine eklemeyi başarmıştır. 2017 Yılında ise kariyerini McLaren-Mercedes takımında sonlandırmıştır.

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here