İşte Karşınızda Kendi Kendini Park Eden Minibüs!

2
2582

Ford, ticari araçlardaki park sorununu çözdü. İşte karşınızda kendi kendini park eden minibüs. ‘Aktif Park Asistanı’ özelliği sayesinde ticari araçları park etmek artık çok kolay.

Genel olarak araba sürmekten büyük keyif alıyoruz. Ancak sıra park etmeye gelince birçok insan ve özellikle araç kullanmaya yeni başlayan kişiler sorun yaşıyor. Ford, sürücülerin işini kolaylaştırmak için yeni ürettiği minibüste son teknolojileri kullandı. Bu teknoloji sayesinde kendi kedine park edebilecek.

‘Aktif Park Asistanı’ teknolojisi ile minibüse uygun büyüklükte bir park alanı bulmasına yardımcı oluyor. Aracı süren kişi sadece gaz ve freni kontrol ediyor. Bu muhteşem teknoloji sayesinde aracı otomatik olarak park edeceği alana sokuyor. Araçlar arasına park etmek artık çok kolay olacak. Sürücülere konforlu bir yolculuk yaşatacağı bekleniliyor.

En yeni ikinci el Minibüs ilanlarına bakmadan geçmeyin!

Aktif Park Asistanı Teknolojisi İle Park Etmek Kolay

‘Aktif Park Asistanı’ teknolojisi 2019 yılında tanıtılan yeni Transit ve Transit Custom modellerinde bulunuyor. Yeni modellerdeki sistem aracın etrafında yer alan 12 ultrasonik sensör ile çalışıyor. Bu sistem sayesinde Transit park halinde olan diğer araçlar ile aynı hizaya gelerek otomatik olarak park edilebilecek. Ayrıca yokuşlu yollarda da kolaylıkla park etmesini sağlıyor.

Aktif Park Asistanı’ teknolojisi ile sürücü sadece gaz ve freni kontrol ediyor. Araç ‘Paralel Park Çıkış Yardımı’ sistemi sayesinde otomatik olarak park edilebilecek. Ayrıca ‘Çapraz Trafik Uyarı Sistemi’ ve ‘Yan Algılama Sistemi’ sayesinde park halindeki aracı dar park alanlarından kolaylıkla çıkmasını sağlayacak.

‘Çapraz Trafik Uyarı Sistemi’ ile araç park halinden geri geri çıkarken arkadaki kişi ve diğer arabalar konusunda sürücüyü uyarır. Bu sistemin dışında ‘Yan Algılama Sistemi’ ise daha güvenli manevra yapılması için dışarıdaki oluşabilecek engeller için sürücüyü sesli ve görselli uyarıyor.

Araç sürerken hem sizin hem de diğer yolcuların güvenliği ve konforu bu yeni teknoloji sayesinden artacak. Özellikle park etmek konusundan yaşanan sorunlar azalacak. Aracı park ederken ya da park alanından çıkarken oluşabilecek kazalarında önüne geçilmiş olacak.

Araç almayı düşünüyorsanız en yeni ikinci el otomotiv ilanlarına bakmadan geçmeyin. Eğer aracınızı satmayı düşünüyorsanız aracınızı arabam.com üzerinden ücretsiz ilan vererek hızlıca satabilirsiniz.

2 YORUMLAR

  1. Özellikle kör noktaları çok olan araçlarda bu tarz özellikler artmalı zira bu tarz kazalarda tek bir canımızı bile kaybetmek yüreğimizde çok derin yaralar açıyor

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here