iPhone Üreticisi Foxconn, Elektrikli Otomobil Üretecek

0
850
fisker foxconn

Apple için iPhone’lar üretmesiyle ünlü Tayvanlı fason üretici Foxconn, 2023’ten itibaren yeni bir elektrikli araç yapmak üzere Fisker tarafından görevlendirildi.

Haber, Foxconn’un Geely ile sözleşme kapsamında otomobil ve araba parçaları üretmek için yeni bir şirket kurduğunu açıklamasından yalnızca bir ay sonra geldi. Ancak, yeni Fisker EV için özel üretim planları detaylandırılmadı.

Fisker ve Foxconn arasında Çarşamba günü açıklanan anlaşma, iki şirketin birlikte çığır açan yeni bir segment olduğunu iddia ettikleri araç için ortaklaşa bir araç geliştireceğini anlatıyor. Kod adı “Kişisel Elektrikli Otomotiv Devrimi” nin kısaltması olan Proje PEAR. Araç küresel satışlar göz önünde bulundurularak geliştiriliyor. 250.000’den fazla yıllık hacimler öngörülüyor.

PEAR Projesi, Fisker’in inşa etmesi için Avusturyalı fason üretici Magna Steyr’e ​​başvurduğu Ocean SUV değil. Ocean, Magna tarafından sağlanan bir platform üzerinde geliştiriliyor. 2022’nin sonlarında Magna’nın Graz, Avusturya’daki fabrikasında üretime başlayacak. Fisker, Ocean için halihazırda 12.000 sipariş topladığını ve bu yıl içinde üretime yönelik bir prototip ortaya çıkaracağını söyledi.

Foxconn ayrıca şirketin 2020’de tanıttığı kendi modüler bir EV platformuna da sahip. Bu platformun Fisker ile olan anlaşmayla ilgili olup olmadığı belli değil.

PEAR Projesi

PEAR Projesi’ne gelince, Fisker, 2021’in ikinci çeyreğinde resmi bir ortaklığa girmeden önce tasarım ve teknoloji gereksinimlerini tamamlamak için artık Foxconn ile yakın bir şekilde çalışacağını söyledi. Bilgi teknolojisine büyük ölçüde güvenen iki şirket, ilk Ar-Ge’den 24 aylık bir süre içinde veya yeni bir aracı piyasaya sürmek için gereken geleneksel sürenin yaklaşık yarısı içinde üretim yapacağını öngörüyor.

Fisker’in başkanı ve CEO’su Henrik Fisker yaptığı açıklamada, “Şirketimizi otomobil endüstrisindeki her konvansiyonu bozacak şekilde kurduk” dedi. “Dünyanın en sürdürülebilir araçlarını yaratma taahhüdümüzü yerine getirirken, aynı zamanda sosyal sınırları aşan, aynı zamanda ileri teknoloji, arzu edilen tasarım, yenilik ve paranın karşılığı değerinin bir kombinasyonunu sunan bir araç yaratacağız.”

Hızlı bir şekilde arka arkaya gelen daha fazla Fisker aracı olabilir. Ocak ayında şirket bir yaşam tarzı kamyonetinin görüntüsünü gösterdi. Geçmişte coupe benzeri bir crossover ve 2018 konseptine dayanan bir süper sedan ima etti.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here