İnci GS Yuasa, kendi tasarladığı ve ürettiği makineleri devreye aldı

0
1286

Türkiye’de otomotiv tedarik sanayinin köklü firması İnci Holding ile dünya akü devi Japon GS Yuasa’nın iştiraki İnci GS Yuasa, yenilikçi bakış açısı ve teknoloji konusundaki bilgi birikimi ile bir ilke imza attı. İnci GS Yuasa teknik ekibinin, Incineering Technologies markası altında tasarlayıp ürettiği yedi makine üretim hattına dahil edildi. Incineering Technologies ekibi tarafından yaklaşık 3,5 milyon TL’lik yatırım ile özgün tasarım ve yazılımla ürettiği makinelerden bazılarının Türkiye’deki akü fabrikalarında muadili bulunmuyor.

Devam eden mühendislik çalışmalarının bir sonucu olarak hayata geçen ve makine parçalarının %75’inin yerli tedarikçilerinden sağlandığı yeni nesil makinelerle üretimde verimlilik artışı hedefleniyor.

5 Yıllık Yatırımın Yüzde 60’ı Teknolojiye

“İnci GS Yuasa’nın teknoloji alanındaki bilgi birikiminin ve yenilikçi bakış açısının bir ürünü olan yeni nesil makineler ile şirketin sektördeki öncü konumunu pekiştireceklerini ifade eden İnci GS Yuasa İcra Kurulu Direktörü Cihan Elbirlik, “Uzman teknik ekibimizin hayata geçirdiği üretim makineleri İnci GS Yuasa için çok büyük bir gurur kaynağı. Tüketicilerimize her araç segmentinde ileri teknolojiye sahip yenilikçi ürünler sunarken, kendi makinelerimizi tasarlayıp üreterek farklı bir aşamaya geçmiş bulunuyoruz. Yeni makinelerimizle oluşturduğumuz hattımız, üretim potansiyelimizi destekleyecek, büyümemize katkı sağlayacak ve otomasyon seviyemizi artırarak daha verimli üretim, teslim hızı ile teknik bağımsızlık gibi alanlarda faydalar sağlayacak. Bununla birlikte GS Yuasa’nın farklı ülkelerdeki firmalarının ihtiyaçlarını karşılama noktasında da iş birliği potansiyeli yaratacağını düşünüyoruz. Akülerimizi en yüksek kalite standardı ile geliştirmeyi ve müşteri memnuniyetini işimizin merkezinde tutuyoruz. Bunun için Ar-Ge yatırımlarımıza çok önem veriyoruz. Beş yılda yaptığımız toplam yatırımımızın yüzde 60’ını teknoloji alanında gerçekleştirdik. Sürdürülebilir yatırımlarla teknolojimizi en yüksek seviyeye taşıyarak, süreçlerimizi iyileştirerek sektörümüzde kalitenin referans noktası olmak için çalışıyoruz” dedi.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here