İlk İnsansız Uçan Elektrikli Yarış Otomobili Airspeeder Mk3 Tanıtıldı

0
812

Avustralyalı Airspeeder ve Alauda mühendisleri, dünyanın ilk insansız elektrikli yarış arabası olan Mk3’ü tanıttı. Mk3 saatte 120 kilometreden fazla bir hızla ilerliyor. Mk3, yılın sonlarında çeşitli yarışmalarda ilk kez sahneye çıkacak.

Motor sporlarına gelecek dönemi getirecek, dünyanın ilk uçan elektrikli bölünmüş arabası Airspeeder Mk3 tanıtıldı. Uçan araba bir uzaktan kumanda ile kontrol edilerek, saatte 150 kilometre hıza ulaşabiliyor. Mk3, bu yılın sonlarında uluslararası yarış serisinde yer alacak. Avustralya’daki Airspeeder ve Alauda fabrikalarında üretilen Mk3, 2021 yılında 10’a çıkacak ve bu otomobille rekabet etmek isteyen takımlara sağlanacak. Sezon başlamadan önce Mk3, Avustralya’da tekrar test edilecek. Karbon fiber ile donatılan Mk3, sahip olduğu LIDAR ve radar sensörleri ile son derece yenilikçi güvenlik önlemlerine ve geniş manevra kabiliyetine sahip. 96 kW’lık güç kaynağından beslenen araç, saatte 120 kilometre hızı aşan süratlere erişebiliyor.

airspeeder mk3
Düzenlenecek olan ilk yarış serisi ile birlikte Mk3, bir sonraki nesli dünyanın ilk insanlı uçan yarış arabası Airspeeder Mk4’ün geliştirilebilmesi için son derece detaylı veriler elde edecek. Airspeeder ve Alauda mühendisleri, ilerleyen dönemde üretilmesi beklenen Mk4’ün Formula 1 otomobillerine benzer bir tasarıma sahip olacağını, pilotların kesin dönüşler yapabilmesine olanak sağlayacak şekilde Octocopter dronelarına benzer bir kokpitle tasarlanacağını açıkladı.

Airspeeder mk3

Şu anda uzaktan kumanda ile insansız bir şekilde gerçekleştirelecek yarışlar için tıpkı Formula 1’de olduğu gibi pit stoplarına bir hayli dikkat edilmiş. Aluda mühenidisleri, Mk3’ün hızlı bir şekilde pit stop yapabilmesi için bir nevi “kaydır ve kilitle” mekanizmasına sahip batarya yatakları tasarlamış.

2.El Otomobil İlanları

Kaynak : WebTekno

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here