Hyundai’den Dikkat Çekici Konsept!

1
5834

Genesis Otomotiv,  Hyundai’nin yan markası ve lüks otomobil modelleri tasarlıyor. Geçtiğimiz günlerde 2019 New York Otomobil Fuarı kapsamında çok dikkat çekici ve büyük oranda hayranlık uyandıran bir konseptle çıktı karşımıza.

Genesis Mint Görselleri

2019 Newyork Otomobil fuarı birbirinden farklı konseptte otomobile ev sahipliği yaptı. Bir sürü araç, otomobil severlerde hayranlık uyandırdı. Ancak fuarın en dikkat çekenlerinden biri kuşkusuz Hyundai’nin elektrikli aracı Genesis Mint oldu.

Genesis Mint’in bu kadar çok beğeni toplamasında elbette tasarımının etkisi büyük. Ufak boyutlu bu otomobil özellikle yandan çok dikkat çekici bi şekle sahip. Önden Tesla Model 3 e benzerliği ile de dikkat çekiyor.

 

Araç, standart bir bagaj bulundurmuyor. Ön bölümü Mini Cooper’la karşılaştırılsa da otomobil severlerden çok daha yüksek not aldı. Koltukların arkasında, bir bagaj taşıyan otomobil, arkadaki kısma koltuğun yanındaki kapaklardan ulaşma imkanı sağlıyor. İki kişinin kullanımına uygun olarak tasarlanmış Mint’in dışı kadar iç tasarımı da dikkatleri üzerine topladı. Pedaldan direksiyona, yer zemininden direksiyona neredeyse her döşemesi deri ve tek parça gibi görünen Mint, geleneksel ve modern çizgileri bir arada taşıyor. Özellikle direksiyonun ortasında ekran bulunması ve direksiyon çevresine yerleştirilmiş kontrol butonları dikkat çekti.

Genesis MintMint’i yollarda görecek miyiz?

“Mint” adı Türkçe “nane” anlamına geliyor. Tahmin edildiği gibi de dışı nanenin rengi yeşil. Mint tam bir şehir aracı ve New York düşünülerek tasarlanmış.Tamamen elektrikli bir otomobil ve piyasaya sürülmeyecek. Tek şarla 320 km menzile sahip olduğu belirtildi. Konsept olarak üretildiği için motora dair çok derin bilgiye sahip değiliz. Sadece küçük bir motoru olduğu ve şarjının kısa sürede dolduğu bilgisi belirtildi.

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here