Hyundai Staria | Benzersiz Minivan

Minivanlar, crossover ve SUV’ların yükselişinden dolayı gözden düşmüştü. Ancak Hyundai, yepyeni Staria ile küçülen segmente biraz heyecan katmayı hedefliyor. Kardeş marka Kia ile her ikisi de çok amaçlı araçlar (MPV) olarak etiketlendi çünkü görünüşe göre onlara minivanlar demek eskide kalıyor gibi. Benzersiz MPV Hyundai Staria….

Uzay Gemisini Andırıyor

Hyundai, Staria’nın “uzay gemisini andıran, geleceğe yönelik, yenilikçi bir dış cepheye” sahip olduğunu görüyoruz. Ancak minivanın fütüristik ve temiz bir görünüme sahip olduğunu inkar etmek mümkün değil. Ön taraftaki ultra geniş LED ışık ızgara çubuğunu ve yeni Ioniq 5 elektrikli orta boy SUV’a benzer piksel benzeri bir tasarıma sahip dikey arka farları özellikle dikkat çekiyor.

11 Koltuğa Kadar Yolcu Alabiliyor

Özellikle ön kısımda, ışıltılı radyatör ızgarası, tam LED farlar,  18 inç alaşım jantlar ve dış kısımdaki krom vurgularla en üst seviye Premium  seviyesi gösteriliyor. Kia Karnaval’a çok benzeyen yeni Staria, minibüs versiyonu için dokuz, yedi veya sadece iki koltuk içeren diğer konfigürasyonların yanı sıra 11 koltuğa kadar sahip olabilir.

Gösterge panelinin üst kısmına yerleştirilmiş bir dijital gösterge kısmı, bilgi-eğlence sistemi için 10,25 inçlik bir dokunmatik ekranla tamamlanıyor. Yedi koltuklu Premium sınıfı seçiminde orta sıra ve  rahat bir pozisyon sağlamak için imkanlar sunuyor. Bu ise bir düğmeye basarak otomatik olarak yaslanan Hyundai’nin “birinci sınıf rahatlama koltukları” olarak adlandırdığı sisteme sahip olacaksınız. Dokuz koltuklu Staria Premium için ise , en arkadaki koltuklarda oturan yolculara bakmak için 180 derece dönebilen ikinci sıra koltuklara sahiptir.

Hyundai Staria ‘da LED Donanımlar Oldukça Fazla

Staria Premium ayrıca 64 renkte ortam LED aydınlatması alırken, tüm donanım seviyelerinde baş üstü konsolun üstü, orta konsolun üstü ve altı ve sürücü ekranının altı dahil olmak üzere çeşitli saklama alanları bulunmakta. Orta konsol , USB bağlantı noktaları, bardak tutucular ve çeşitli öğeler için ekstra saklama alanı içerirken, düğme tipi vites araç içinde daha fazla yer açmıştır.

Türkiye’de Satışı Pek Mümkün Olamayacak

Hyundai, yılın ilk yarısında tüm teknik özelliklerini yayınlayacağını ve 11 koltuklu Staria’nın Güney Kore iç pazarına özel olacağından bahsetti.

2. El Satılık Minivan Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here