Hyundai Prophecy EV, insanlar ve otomobiller arasında duygusal bir bağ kurmak amacıyla Hyundai‘nin İyimser Fütürizm konseptini genişletiyor

  • Yeni konsept EV, Hyundai’nin ‘Duyusal Sportiflik’ tasarım felsefesini bir sonraki seviyeye taşıyor
  • Yeni konsept EV, Duyarlı Sportiflik tasarım felsefesini bir sonraki seviyeye taşıyor

 

Hyundai Motor Company, 3 Mart 2020’de düzenlenen Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’nda şirketin en son tasarım dilini ifade eden yeni konsept EV’si ‘Prophecy’i tanıttı.

Hyundai Prophecy Konsepti Neler Sunuyor?

hyundai
hyundai

Hyundai’nin ‘Sensuous Sportiness’ tasarım felsefesine uygun olarak yeni konsept, mükemmel aerodinamik sağlayan geniş arka kanatların üzerinden akan zarif kıvrımlarla vurgulanan güzel bir silueti temsil ediyor. Arka çeyrek paneller tarafından oluşturulan tekne kuyruk hattı, entegre rüzgarlık ve piksel lambalı arka lambalarla tamamlanıyor.

 

“Prophecy” trendleri takip etmiyor. Hyundai Global Tasarım Merkezi Başkanı SangYup Lee, zamanın testine dayanacak zamansız güzelliği vurguluyor ‘dedi. ‘İkonik tasarımı, Hyundai’nin tasarım yelpazesini daha da geniş ufuklara doğru genişletiyor.’

‘Kehanet’ anlamına gelen adı, gelecekteki Hyundai tasarımlarının yönünü tanımlayan konseptin amacını yansıtırken, kendisini Hyundai’nin EV serisi için bir tasarım ikonu olarak kuruyor.

Vizyoner konsept, Hyundai’nin en son tasarım felsefesini, Sensuous Sportiness’i açıkça ifade ediyor ve geçen yılki ’45’ konsept EV tarafından belirlenen ve karmaşıklığı temiz çizgiler ve minimalist yapılar lehine ortadan kaldıran, çağı belirleyen örneği genişletiyor.

 

‘Prophecy’, aerodinamik bir tasarımdan esinlenen mükemmel oranların ikonik bir silueti ile takımın peşinden gidiyor. Genişletilmiş dingil mesafesi ve daha kısa çıkıntıdan yararlanan Hyundai tasarımcıları, estetik uyum ve işlevsellik ile birlikte saf yüzeyler ve saf hacimle tanımlanan yeni bir EV mimarisi sayesinde mükemmel Otomotiv Formunu elde ettiler.

Duygusal Sportiflik Tam İfadesini ‘Prophecy’ Dış Görünüşüyle ​​Bulur

hyundai-ev
hyundai-ev

Hyundai’nin Duyusal Sportiflik tasarım felsefesinin uygulanması, mükemmel şekilde yıpranmış bir taşınki gibi olan şehvetli yan bölümde belirgindir. Minimalist bir kısıtlamayla önden arkaya uzanan temiz ve basit One Curve aerodinamik çizgisi ile kesilmiştir. Bu, tasarımının zamansızlığının altını çiziyor. Arka yan panellerin oluşturduğu dinamik ve zarif tekne kuyruk hattı, hareketsiz haldeyken bile formu ileriye doğru itiyor gibi görünüyor.

 

‘Hyundai Prophecy’ İç Mekanı, Bir EV Platformunun Faydalarını Yansıtır

hyundai-prophecy
hyundai-prophecy

‘Prophecy’in içi, bir EV platformunun uzatılmış kabini kullanmanın avantajlarının altını çiziyor. Geleneksel bir otomotiv iç mekanı yerine, bir yaşam tarzı incelik ve konfor alanı müşterilere sıcak bir karşılama sağlar.

 

‘Prophecy’ ayrıca otonom sürüş teknolojisini kullanır. Bir direksiyon simidi yerine, kumanda kolları tamamen yeni ancak güven verici derecede tanıdık ve sezgisel bir sürüş deneyimi sağlar. Sola ve sağa dönebilen, biri orta konsolda diğeri kapı kaplamasında olmak üzere iki kumanda kolu sunarak, sürücüler aracı rahat bir konumdan kontrol edebiliyor. Ayrıca, sürücüler, kumanda kollarının entegre düğmeleriyle seçilebilen çok çeşitli işlevlere erişebilir. Son olarak, bu insan-makine ara yüzü yolcu güvenliğini artırır

2.El Hyundai

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here