Hyundai Ioniq 5 Satış Öncesi Zorlu Testlerden Geçiyor!

Hyundai‘nin ”elektrikli” döneme geçişinin ilk temsilcilerinden biri olma özelliğini taşıyan Ioniq 5, geçtiğimiz günlerde grafik fotoğraflar ile tanıtıldı. Güney Koreli markanın elektrikli otomobillerini farklı bir markanın altında konumlandıracağını öğrenmiştik. Ioniq isimli markanın ilk modellerinden biri olan 5, şimdilerde zorlu testlere tabi tutuluyor. Hyundai Ioniq 5 ‘in test sürüşleri düşük hava sıcaklıklarında gerçekleştiriliyor.

Hyundai Ioniq 5

Hyundai Ioniq 5 Gerçek Hayatta Nasıl Gözüküyor?

Geçtiğimiz günlerde tanıtımı gerçekleştirilen Ioniq 5, stüdyo fotoğrafları ile tanıtıldı. Gerçek fotoğrafları ise henüz resmi olarak paylaşılmadı. carscoops isimli internet sitesinin casus fotoğrafçıları ise bu görüntülere çoktan ulaştı. Test esnasında görüntülenen Ioniq 5, yayınlanan fotoğraflardan çok da farklı gözükmüyor. Resmi kaynaklar tarafından paylaşılan görsellerde model bir hatchback gibi gözükse de aslında tam bir crossover. Hatta modelin standart bir crossoverdan biraz daha büyük olduğu da söylenebilir çünkü Hyundai’nin Tucson modelinden biraz daha uzun ve geniş. Marka tarafından paylaşılan fotoğraflardan farklı olarak Ioniq 5 daha standart bir otomobil olarak gözüküyor diyebiliriz.

Hyundai Ioniq 5

Ioniq 5 Ne Zaman Satışa Sunulacak? Türkiye’ye Gelecek mi?

Yeni elektrikli modelin 2021 yılının yarısında Avrupa’da satışa sunulması bekleniyor. Sonbahara doğru ise ABD satışları başlayacak. Ioniq 5’in Türkiye’deki satışı ile ilgili ise yapılan bir açıklama bulunmuyor. Avrupa satışının başlaması ile beraber Türkiye’de de satışa sunulması tahmin ediliyor.

Hyundai Ioniq 5

İkinci el satılık Hyundai modelleri

Hyundai Elektrikli IONIQ 5’in Çevreci İç Mekanını Tanıttı

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here