Honda Jazz Yeni Teknolojisiyle Yaralanmaları En Aza İndirecek!

0
4310
honda

Japon otomotiv devi Honda yeni nesil teknolojilerden yararlanarak yolcuların hayatını korumayı hedefliyor. Ön orta hava yastığı teknolojisiyle yaralamaları en aza indirecek. Bu hava yastığı sürücü ile ön yolcu arasında açılarak her ikisini koruma altına alıyor. Ön orta hava yastığı Jazz’daki 10 hava yastığından sadece birisi.

Tüm araçlarda ön hava yastığının mevcut olduğunu biliyoruz. Bu ön hava yastıkları yan taraftan gelen çarpışmalarda arabanın içindeki insanları yeterince korumadığı için Honda Jazz, yan taraftan gelen ağaç, araba veya bir direk çarpmalarında sürücü ile ön yolcu arasında açılan orta hava yastığıyla kafaların çarpışmasını veya çarpışma kuvvetini azaltmayı hedefliyor. Yapılan testler göre Honda, bu yeni yaklaşımın kafadaki yaralanmayı yakın yolcu için yüzde 85 ve uzak yolcu için yüzde 98 azaltabileceğini iddia ediyor.

Yeni güvenlik hava yastığı, sürücü koltuğunun sırtlığında bulunur ve sürücü ile ön yolcu arasında açılır. Sürücünün etrafında kavisli bir biçimde kaplayan üç koruma ipi kullanır. Üç tespit kayışı, hava yastığının en uygun konumda açılmasını sağlar. Yeni hava yastığının etkisi ayrıca kemer gerdiricileri ve yükseltilmiş bir orta kol dayama yeri tarafından desteklenir. Her iki unsur da yolcuların yan hareketlerini azaltır.

Honda Jazz, yeni hava yastıklarına ek olarak yandan çarpma durumunda arka yolcuları korumak için koltuğun arkasına i-side hava yastığı ve sürücünün diz bölgesini korumak için SRS hava yastığı eklendi. Bu sihirli koltuk sayesinde çarpma esnasındaki kazalar en aza indirgenmiş olacak.

Yeni Jazz, 2020 ortalarında başlaması planlanıyor. Küçük otomobil fiyatları 22.000 Euro’dan başlıyor.

İkinci el Honda ilanları için tıklayın!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here