Honda Dax’ın Yeni Versiyonu Üretilecek mi?

1
2783

Geçtiğimiz günlerde Japon üreticisinin basına ve motosiklet sektörüne çeşitli iddialar atılmıştır. Honda Dax’ın Yeni Versiyonu Üretilecek Mi? Honda’nın ikonik model olan Dax’ı yeniden canlandırılarak, model ST 125 adında yeni monkey bike’larını üreteceği söylenmiştir.

Honda Daxın Yeni Versiyonu Üretilecek Mi?Honda Dax, ileri yaşlardaki motosiklet severlerin bilebileceği, genç sürücülerin ise bilmediği bir monkey bike’tır. Honda Dax’ı 1960 ve 1970’li yılların Honda Msx125’i olarak düşünebilirsiniz. Bu motosikletler Avrupa ve Japon motosiklet pazarlarında “Dax” adıyla bilinmektedirler. Fakat asıl modeller ST Serisiydi. Bu seri ST50, ST70 ve ST90 modellerinden oluşmaktaydı. Modeller hava soğutmalı, tek silindir, OHV motor ve preslenmiş çelik şasiden oluşmaktaydı. Hız konusunda yavaş olsalar da kalabalık şehirler ve garaj sıkıntısı yaşayan insanlar için üretilmişlerdir. Tasarım ve pratikliğinden dolayı motosiklet sektörü içinde kült hale gelmiştir. Diğer rakiplerinden ve zamanın küçük yapılı motosikletlerinden bir adım önde olabilmişlerdir.

Honda ilk önce MSX125’leri üretip, satışa çıkararak geçmişe göndermelerde bulunmuştur. Fakat Japon üreticisi, Honda Dax’a daha fazla benzer olan Honda ST125’i üretmek için kolları sıvamıştır. Yeni Honda ST125’ler Honda MSX125 ile aynı motoru paylaşacaktır. Honda yeni üreteceği motosikletin, geçmiş yıllara göndermelerde bulunacağını ve aynı zamanda yeni teknolojik donanımlara sahip olacağını söylemiştir. Eğer Yeni ST125’ler MSX125’in motorundan yapılırsa ortaya kusursuz ve sağlamlığına şüphe duyulmayan bir model ortaya çıkacaktır. Honda Dax’ın Yeni Versiyonu Üretilecek Mi? Sorusunun cevabını verebilsem de maalesef ki ne zaman ve nerede üretileceği hakkında detaylı bilgileri veremiyorum. Gelecek aylarda detaylı bilgiler duyurulacaktır.

İkinci El Motosiklet İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here