honda satışları

Honda Avrupa Başkan Yardımcısı Ian Howells, Honda’nın 2022’nin sonunda Avrupa’da yalnızca hibrit ve tamamen elektrikli araçlar satacağını söyledi. Bu durum nasıl bir tepkiyle karşılaşacak. Honda Satışları nasıl olacak?

Bazı şirketler yavaş, bazı şirketler ise hızlı bir geçiş süreci benimsemiş olsalar da eninde sonunda tüm otomobil üreticilerinin bir “elektrikli otomobil üreticisi” haline geleceği su götürmez bir gerçek. Görünüşe göre Honda, Avrupa pazarında “elektrikli otomobil üreticisi” sıfatını rakiplerinden biraz daha erken alacak.

Honda Satışları Nasıl Olacak ?

Honda Avrupa başkan yardımcısı Ian Howells tarafından yapılan açıklamalara göre Honda, 2022’nin sonunda Avrupa pazarında yalnızca benzinli ve dizel otomobil satışını durduracak ve en azından Avrupa’da içten yanmalı motorlara veda edecek. Şirket bundan sonra Avrupa’da sadece hibrit ve tamamen elektrikli araçlar sağlayacak.

Hibrit Otomobiller, Elektrikli Araçlara Geçişte Önemli Rolleri Var

Haberin başında da belirttiğimiz gibi; sonuçta tüm firmalar sadece elektrikli araç portföyüne sahip olacak. Ancak ondan önce Honda Avrupa başkan yardımcısı bir geçişe ihtiyaçları olduğunu söyledi: hibrit modeller. Nedeni tüm üretim maliyetleri ve teknolojidir.

Ian Howells’a göre tamamen elektrikli otomobiller, içten yanmalı ya da hibrit otomobillere göre yüzde 3 ila yüzde 50 arasında daha yüksek maliyete sahip. Hibrit otomobiller, bu noktada bir köprü görevi üstlenerek teknolojinin gelişmesi ve maliyetlerin düşmesi adına zaman kazandırıyor.

2. El Satılık Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here