Hidrojen Yakıtlı Mirai Modeli Taksi Oldu

Kuzeyde bulunan, İskandinav ülkelerinden biri olan ve gelişmişliği ile dikkat çeken Danimarka, doğa ve insan dostu uygulamaları ile dikkat çekiyor.

Toyota ve Danimarka’da taksi hizmeti veren DRIVR iş birliğiyle, ülkenin başkenti Kopenhag’da dünyanın diğer ülkelerine örnek teşkil edecek bir uygulama başlatılıyor.

Danimarka, Kopenhag’da 100 hidrojenli taksi 2025’ten itibaren yollarda olacak.

Hidrojen Yakıtlı Mirai

1Danimarka Bir Cennet ülke

Danimarka, insana ve doğaya maksimum düzeyde yatırım yapan ve insanın mutluluğunu önceleyen bir yönetim anlayışına sahip. Doğal kaynaklar bakımında fakir olan ülke için en önemli kaynak insan ve toplumsal gelişmişlik çok önemli. Bu yaklaşımı, çevre düzenlemesinden, trafik düzenine; eğitim ve sağlık sisteminden, çalışma koşullarına kadar her alanda görmek mümkün.

Danimarka’da ulaşım içinden sık kullanılan taşıt bisiklet olmakla birlikte, doğaya karbondioksit salan otomobiller de dünyanın her yerinde olduğu gibi burada da kullanılıyor.

Ancak, sera gazlarının salınımını kontrol altına almak isteyen gelişmiş ya da gelişmekte olan pek çok ülke gibi; dünyanın küresel ısınma sürecini yavaşlatmak ve hatta durdurmak için geleceğe dönüş girişimler yapılmaya başlandı.

Danimarka, elektrikli taşıtların üretiminin ve kullanımının arttığı bu dönemde, bir adım daha atarak Hidrojen Yakıtlı Toyota Mirai’yi taksi hizmetlerinde kullanarak sosyal yaşantının orta yerine yerleştirecek.

2 Hidrojen Yakıtlı Otomobil Ya da Yakıt Hücreli Otomobil Nedir?

Yakıt hücreli otomobil, elektrik motorunu çalıştırmak için bir yakıt hücresi kullanan veya bir akü veya süper kapasitörle birlikte kullanılan bir elektrikli otomobil türüdür.

Araçlardaki yakıt hücreleri, genellikle havadan oksijen ve sıkıştırılmış hidrojen kullanarak motora güç vermek için elektrik üretir. Çoğu yakıt hücreli araç, yalnızca su ve ısı yayan sıfır emisyonlu araçlar olarak sınıflandırılmaktadır. (Kaynak: tr.wikipedia.org)

3Hidrojen Yakıtlı Mirai, Danimarka’da Taksi Olacak

Toyota ve DRIVR şirketleri birlikte bir projeye ima atıyor. 100 adet hidrojen yakıtı ile çalışan Toyota Mirai Model otomobil, Kopenhag yollarında, vatandaşlara taksi olarak hizmet verecek. Bu 100 adet otomobil ayrıca dünyanın ilk seri üretim hidrojen yakıt hücreli otomobili olma özelliğini taşıyor.

Çok fazla kilometre yapması ile bilinen taksilerin, çevreci bir ulaşım aracına dönüştürülmesi dünyanın geleceği için anlamlı bir hareket olarak görülüyor.

Bu ve bunun gibi projelerin özellikle Avrupa’da yaygınlaştırılması hedefleniyor.

42030’da Sıfır Emisyon Zorunluluğu

Kuzey Avrupa ülkelerinden Danimarka, 2025’ten itibaren hiçbir yeni taksinin C02 emisyonu salınımına sahip olmaması ve 2030’dan başlayarak da tüm taksilerin sıfır emisyonlu olmasını hükümet kararıyla, zorunlu tutuyor.

İkinci El Otomobil İlanları

Trink Sat!

Arabam Kaç Para?

Tekerinize taş değmesin.

Hidrojen Yakıtlı Mirai Hidrojen Yakıtlı Mirai Hidrojen Yakıtlı Mirai

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here