GM’nin Tasarım Şefi Şık Coupe’leri Geri Getirmek İstiyor. SUV çılgınlığı sona ermiş değil ve sedan araçların satışı o kadar da harika görünmüyor, ancak bu onun başarısızlığı uğramış olduğu anlamına gelmiyor.

GM, ortalama Cadillac CT4-V Blackwing ve uzun yıllardır olan Chevrolet Malibu gibi bazı oldukça yetkin sedan modellerini hala satıyor. Ancak bu arabalar yakın gelecekte devam etmeyebilir. Bu seçimlerin tamamen ekonomik olduğunu biliyoruz, ancak devasa SUV’ların hakim olduğu bir dünyada yaşamak istemiyoruz. Görünüşe göre, en son tasarımı resmi GM Design Instagram hesabı aracılığıyla paylaşılan GM’nin Baş Dış Tasarımcısı Kevin Nougarede de öyle. GM’nin Tasarım Şefi ile birlikte Büyük hayallere kapılmasak da  bu şık görünümlü taslak bizi gelecekteki GM sedan ve coupe modellerinin neye benzeyeceği konusunda heyecanlandırıyor.

Instagram’da yayınlanan araba, tekil bir dikey gövde çizgisine sahip ve insanların aracın kabinine nasıl girip çıkacaklarına dair net bir gösterge sunmuyor. Daha önce, GMC Hummer için alternatif tasarımların yanı sıra gelecekteki potansiyel SUV’ları ve crossover modelleri sergileyen hesaptan tasarımlar gördük. Ancak tasarımların büyük bir kısmı şık spor coupe ve sedanlara özel bir şey gibi görünüyor.

Ne yazık ki bu, şirketin resmi olarak yeni bir sedan veya coupe üzerinde çalıştığı anlamına gelmiyor ve daha çok tasarım ekibinin yaratıcı tarafını geliştirmesi olası bir durum.

Öyle olsa bile, tasarım hala muhteşem ve gerçekten göz alıcı. Arkadaki devasa çok kollu tekerleklerle dolu çok büyük bir şekilde genişletilmiş tekerlek kemerleri kaba görünüyor. Ancak gülünç derecede alçak çatı harrı ve ince pencereler görüş netliği için çok muhteşem değil.

Satürn Gökyüzü etkisini gören başka kimse var mı?

GM’nin Tasarım Şefi beklentisi ile birlikte geri dönmesini istediği bu konsept aracın ön kısmının 2009 yılına kadar üretimde kalan eski Saturn Sky’a çok benziyor olması ilginç. Satürn markasının bir rönesansı ilginç bir hamle olabilir ancak marka Cadillac ve Chevrolet’i tam elektrifikasyona doğru ittiği için pek olası olmasa da GM, GMC Hummer ile girişime çoktan başladı. Bu yüzden belki de bu taslak geleceğin bir elektrikli coupe veya sedanı olarak görülebilir. Bu nedenle hala umut var.

İkinci El Otomobil İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here