Genesis X Coupe | En Muhteşem Konsept

0
1518
genesis x coupe

Pandemi, bir yıldan fazla bir süredir dünya çapında büyük otomobil fuarlarının iptal edilmesine neden olmuştu. Ancak otomobiller markaların kendi fuar alanlarına hala gelmekte. Bu Genesis X Coupe konseptinde olduğu gibi gerçekleşmekte. Genesis X Coupe ileri düzey bi konsept otomobil.

Genesis X Concept göründüğünde uyumlu olarak, tasarımın belirli yönleri diğerleriyle güçlü bir şekilde tezat oluşturuyor. Bu arabayı sadece güzel göstermekle kalmıyor, aynı zamanda oldukça ilginç kılıyor. Izgaradan gövdeye uzanan kavisli çizginin üzerindeki çoğu çizgi ve form, hassasiyet ve zarafeti yansıtmakta. Bu çizginin altında açık bir kaslılık barındırmakta . Oranları, daha geniş çamurluklara ve temiz ve düzenli yüzeylere sahip klasik bir grand tourer olduğunu gösteriyor. Ön taraf, Genesis’in “G Matrix” ızgarasının şimdiye kadarki en etkileyici, üç boyutlu yorumudur. Tüm Genesis ürünleri gibi, kanatlı amblemi, kaputun uzunluğu boyunca devam eden hafif bir girintiye yerleştirilmiştir. Parlak deniz mavisi boya zengin görünüyor, ayrık kollu argent jantlar ise endüstriyel düzeyde bir öncelik taşıyor.

Çift Çizgi Ön Farlar Dikkat Çekici

Genesis X Konseptinin en çarpıcı unsurları, ön köşelerde uzanıyor gibi görünen ve hatta ön tekerlek kemerinden kapı kesiğine kadar devam eden güçlü, dramatik “İki Hatlı” aydınlatma sistemidir. Arkada, ikiz istifli sarmal kuyruk lambalarında devam ediyor. Bu motif ayrıca yükselen C sütunlarına da gizlice giriyor. 2018 New York Otomobil Fuarı’nda ortaya çıkan ve G80 sedan ve GV80 SUV gibi üretim araçlarında çoğalan sportif Essentia Concept’te benzer tasarım öğeleri mevcut.

Genesis X Coupe | Kokpit Kokpit İçinde

İçeride, Genesis X Concept, tipik konsept otomobil esintileri (kol dayamasındaki kristal küre gibi vites kolu) ve çevre dostu malzemelerin eşit derecede şık bir karışımı. Genesis, tipik bir otomobilin üretim sürecinde genellikle atılan malzemeleri kullandığını söylüyor. Sürücü, hızlı bir gösterge paneli ve kol dayama yeri ile yerleştirilmiş konyak deri kaplı bir tahtta oturuyor. Arka koltuklardaki alan biraz dar gibi görünüyor.

Konsept Olmasına Rağmen Üretilebilir

Her konsept otomobilde olduğu gibi, en büyük soru şu, üretilecek mi? Genesis sözcüsü Jarred Pellat, “Böyle bir şeyi göremeyeceğimizi söyleyen hiçbir şey yok.” dedi. Kesinlikle çift çizgi ışıkları ve gelişmiş G-Matrix ızgarası devam edecek ve onu daha fazla üretim Genesis modeline dönüştürecek. Ancak coupe fikri Genesis ailesindeki birçok ürün teklifinden biridir. “Ürün hattımızda çok sayıda harika fikrimiz var. Ve eminim tasarımcılarımız ve mühendislerimizle konuşursanız, bu modeli hayata geçirmek için çalışacaklardır” diye açıklamasını bitirdi.

2. El Satılık Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here