General Motors Elektrik Dönüşümünü 2035’e Kadar Tamamlayacak

0
1208

Dünyanın önde araba üreticilerinden General Motors Elektrik Dönüşümünü 2035’e kadar tamamlayacağını söyledi.

General Motors Elektrik Dönüşümünü Sağlamak İçin Zaman Verdi

Her geçtiğimiz gün elektrik ve elektrifikasyon faaliyetleri açısından otomobil endüstrisinde gelişmeler kaydediliyor. Artık elektrikli araçlara ve genel elektrifikasyon dönüşümlerine yer vermeyen marka kalmadı. Avrupalı markalar bu konuda daha hızlı ve atak davranmış oldular. Ancak özellikle Amerikalı firmalar genel manada bu dönüşümde birkaç adım geriden gelmeye devam ettiler. Ancak ABD Başkanlığı seçimlerinde gerçekleşen sonuçların da etkisiyle her geçen gün farklı Amerikalı otomobil sektörü şirketi elektrikli araç dönüşümüne dair bilgiler veriyor ve planlar yapıyor. En son olarak da General Motors elektrik dönüşümünü tamamlamak için 2035 yılını hedef olarak verdi.

General Motors bu hafta sürpriz bir açıklama yaptı ve 2040 yılına kadar karbon nötr olma taahhüdünün bir parçası olarak 2035 yılına kadar sadece elektrikli hafif hizmet araçları sunacağını söyledi.ve General Motors, 2030 yılına kadar ABD’deki fabrikalarında % 100 yenilenebilir enerjiye geçiş için adımlar atacak. Bu cesur duyuru, GM’nin karbon-nötr bir otomobil üreticisi olma arzusunu yansıtmak üzere tasarlanmış güncellenmiş bir logoyu açıkladıktan birkaç gün sonra açıklaması da genel bir şirket yenilenmesinin de göstergesi olabileceği söyleniyor. Dünya değişiyor ve bu değişime adapte olabilen şirketler de ayakta kalacaklar. O sebeple de General Motors’un bu hedefleri çok isabetli olmuş diyebiliriz.

General Motors’un Dönüşümü

General Motors Başkanı ve CEO’su Mary Barra, “General Motors, daha güvenli, daha yeşil ve daha iyi bir dünya kurmak için dünyanın dört bir yanında çalışan hükümetlere ve şirketlere katılıyor” dedi. “Başkalarını da aynı şeyi takip etmeye ve sektörümüzde ve bir bütün olarak ekonomi üzerinde önemli bir etki yaratmaya teşvik ediyoruz. Diyerek de sektörün diğer oyuncularına davette bulundu. 

General Motors ayrıca elektrikli araçlara ve otonom teknolojiye 27 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor. Bu yatırım, elbette, Ultium pil teknolojisinin geliştirilmesini ve ayrıca ABD’deki fabrikalarının faaliyetlerini kapsıyor. 

Tabii ki, General Motors hafif hizmet araçlarından daha fazlasını üretiyor. Bu nedenle orta ve ağır hizmet kamyonlarının gaz ve dizel motorlarını bir süre daha devam etmesi bekleniyor. Ama ne kadar uzun bir süre daha devam edebilir bu ise şu an için muamma. 

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here