F1 Monako GP Ardından Pilotların Açıklamaları

Formula 1’de Monako GP geride kalırken, Red Bull pilotu Max Verstappen bu sezonki ikinci galibiyetini alarak, şampiyona liderliğine yükseldi. Monako GP sonrasında pilotlarla neler söyledi? Kimler aldığı sonuçtan memnundu, kimler değildi? İşte bazı pilotlar ve takım yöneticilerinin Monako GP açıklamaları ;

Pilotlar

Max Verstappen: Burada kazanmak çok özel bir şey ve burada ilk kez podyuma çıkıyorum. Harika bir yarıştı. Burada çok fazla tur atılıyor ve bu yüzden çok iyi odaklanmanız gerekiyor. Tüm mesele lastikleri korumak ve doğru zamanda pit stop yapmaktı. Rakiplerimizin erken piti işimi biraz daha kolaylaştırdı.

Monako GP açıklamaları içinde start anıyla ilgili de konuşan Verstappen, ‘’Monako’da geçiş yapmak çok zor ve starttan sonraki pozisyonunuzda kalıyorsunuz. Ben de bunu yaptığımdan emin olmak istedim.’’ dedi.

Max ayrıca, çok çalışmaları gerektiğini ve normal pistlerdeki rakiplerinin hala Mercedes olduğunu dile getirdi.

Carlos Sainz Monako GP Açıklamaları
Carlos Sainz: İyi bir sonuç aldık. Monako’ya gelmeden önce bana ikinci olacağımı söyleseniz, hemen kabul ederdim. Ancak tüm yaşananlara bakarsak, Charles pole pozisyonunu kazandı, ben dün iyi bir tur atarken bıraktım. Bu yüzden belki de olması gerektiği kadar keyif almıyor olabiliriz. Ancak dönüp baktığımda bu hafta sonundan çok mutlu ve gururlu olacağım. Ferrari bu sene attığı adımdan gurur duymalı.

Lando Norris: Ne söyleyeceğimi bilmiyorum, bugün burada olacağımı düşünmüyordum. Bu adamlar [mekanikerlerini gösteriyor] sayesinde buradayım. Monako’da podyuma çıkabilmek her zaman bir hayaldir yani bu [podyum] çok özel. Tempomuz iyiydi, ilk bölümde öndekilerle kalabiliyordum. İkinci bölümde sert lastiklerle biraz sorun yaşadım ama hafta sonu boyunca genel olarak iyi bir tempoya sahiptik. Yarışta da bunun meyvelerini aldık.

Red Bull bizden daha hızlıydı ancak Monako’da savunma yapmak kolay. 1. ve 10. virajlarda rakibi arkanızda tutabilirseniz iyisiniz. Yine aynanızda sürekli bir araba görmek stresli hissettiriyor.

Şampiyonadaki konumuylu alakalı da konuşan Norris, ‘’ Şimdilik şampiyona hakkında düşünmüyorum. O durum yaptıklarımızın sonucu olarak gelen bir artı.’’ dedi.

Sergio Perez: Bugün elde ettiğim sonuçtan memnunum. Özellikle takıma adına iyi bir gün olduğunu düşünüyorum. Ben de cumartesi gününden kaynaklanan hasarı en aza indirmeyi başardım.

Pazar günü araçtan en iyisini aldığımı düşünüyorum ancak cumartesi günü için hâlâ zamana ihtiyacım var. Bu hafta sonu sanırım yanlış bir yöne gittik, aracı Max kadar iyi anlayamadık. Umarım önümüzdeki yarışlarda bir adım daha ileri gidebiliriz.

Sebastian Vettel, Aston Martin AMR21, crosses the line

Sebastian Vettel: Her iki araçla birden puan aldığımız için çok güzel bir gündü ve mutlu olabiliriz. Buna ihtiyacımız vardı. Geçen yıldaki performansı düşününce, çok zor bir başlangıç oldu bizim için. Her yarışta böyle bir sonuç almayı bekleyemeyiz. Monako özel bir yer ve her zaman size ekstra bir şeyler yapma şansı veriyor. Bu hafta sonu şansımızı iyi kullandık ve umarım sonraki yarışlar için biraz daha ivme kazanabiliriz.

Pierre Gasly: Bu sezonki en iyi yarış sonucumuzu elde ettik dolayısıyla mutluyum. 78 tur boyunca arkamda Lewis olduğu için yarış oldukça yoğun geçti. Lewis’in piti bizi baskı altına soktu ve sonraki tur cevap verdik. Bu Vettel ve Perez’e önü açık sürme fırsatı verdi ve bizi geçtiler. Yine de altıcılıktan dolayı mutluyum.

Lewis Hamilton: Pit stop bize üç pozisyona mâl oldu. Buna gerçekten bir tepki veremiyorum. Bu durumdan neler çıkardığımızı arka planda konuşacağız ve birlikte çalışıp, daha da güçlenmeye çalışacağız. Bu hafta sonu beklenenden az performans gösterdik. Bir sonraki yarışa odaklanacağız. Max’ı ve takımını tebrik ediyorum, harika bir iş çıkardılar.

Hamilton ayrıca, Red Bull’un çok kuvvetli olduğunu ve Mercedes olarak bir daha böyle bir hafta sonu geçirme riskini göze alamayacaklarını dile getirdi.

Lance Stroll: Bugün harika bir strateji yaptık ve gerçekten çok çalıştık. Bazı puanlar almak çok güzel oldu.

Antonio Giovinazzi: Harika bir hafta sonu oldu. Belki biraz daha iyisini yapabilirdim ama sonuçtan memnunum. 10.sıra tüm takım için motivasyon kaynağı olacak.

Daniel Ricciardo Monako GP Açıklamaları

Daniel Ricciardo: Dürüst olmam gerekirse oldukça acı verici ve unutmak istediğim bir yarış oldu. Orta hamurla bile Raikkonen’le arayı kapatamadım. Yarışın benim için çok zor geçeceğini anladım.

Takım arkadaşından tur yemesiyle alakalı da konuşan Avustralyalı, Norris’in gerçekten çok iyi sürdüğünü belirtti. Ancak tam olarak ne kadar bir fark olduğunu anlamak için yıl sonunu beklemek gerektiğini ifade etti.

Valtteri Bottas: İlk başta sadece yavaş bir pit stop olduğunu sandım ve bunu kafamda hesaplamaya başladım. Şimdi Sainz geçiyor ve ardından Norris ya da arkasında kim varsa diye düşündüm. Fakat sonra 30 saniye gibi bir süreyi geçti ve inanamadım.

Büyük hayal kırıklığı yaşadığını dile getiren Fin pilot, bunun bir daha yaşanmayacağından emin olmaları gerektiğini dile getirdi. Bu olayların sürekli onun başına gelmesi ile alakalı ise kötü bir şansa sahip olduğunu belirtti.

Leclerc Monako

Charles Leclerc: Garajda durup iyi hissetmek çok zordu. Fakat ne yazık ki Monako’da böyle hissetmeye alışmaya başladım. Burada hiç yarış bitiremedim. Bu sene pole pozisyonundaydım ama yarışa başlayamadım. Bunu kabullenmek zor ama takım için de üzülüyorum. Mekanikerler çok uğraştılar ve her şeyi kontrol etmeye çalıştılar.

Leclerc araçtaki sorunla ilgili ise, ‘’ Sorunun vites kutusundan kaynaklanmadığını biliyorum, sorun aracın sol arka tarafından kaynaklanıyor. Bu sorunun kazayla bir ilgisi olup olmadığını yarıştan sonraki soruşturmalarımızın ardından göreceğiz.’’ ifadelerini kullandı.

Takım Yöneticileri

Helmut Marko: Oldukça mutluyum. Sıralama turlarından sonra biraz hayal kırıklığı yaşamıştık. Yarışa gelirsek, oldukça sıkıcıydı ve bitmek bilmedi. Sorun yaşamadık ve her şey kontrol altındaydı. Bottas ve Sainz’a göre analiz yapıyorduk. Ayrıca Perez’in de harika sürdüğünü söylemem lazım. Mercedes’e kurduğumuz baskı onları hataya zorladı ve iki araçla birden buna devam etmeliyiz.

Mattia Binotto Monako GP Açıklamaları

Mattia Binotto: Bence perşembeden beri genel performansımız ve Carlos’un podyum alması iyiydi. Charles’ı podyumun altında, Carlos’u kutlarken görmek de öyle. Bu takım ruhunu,  bir birimize olan bağlılığımızı ve gelecek için sağlam temelleri olan bir proje kurmaya çalıştığımızı gösteriyor. Charles kesinlikle hayal kırıklığına uğradı çünkü bugün iyi bir yarış çıkarabileceğinin farkındaydı.

Leclerc’in aracıyla alakalı da konuşan Binotto, aracın sorun yaşayan bölgesinin vites kutusu olmadığını belirtti. Sorunun aracın şaftında olduğunu ve aracın sol arkasına doğru (kazada hasar alan kısmı ters yönü) olduğunu belirtti. Binotto ayrıca o bölgeyi kontrol etmediklerini çünkü bir sorun gözükmediğini dile getirdi. Bu durumun neden yaşandığı ile alakalı ise verileri inceleyip konuyu araştıracaklarını söyledi.

Toto Wolff: O anlarda erken pit stopla Gasly’i geçebilmek için büyük bir fırsatın olacağını düşündük. Ancak yeterli olmadı. Monako hiçbir zaman mutlu olduğumuz bir yer olmadı. 2019 gibi performans açısından aykırı yarışlar oldu. Aracınızın iyi olup olmadığı DNA’sında yazılıdır, bazen cevapları bulmak kolay olmaz. Aracın DNA’sında bu hız var gibi. Biz, aracın neresini optimize etmemiz gerektiğini, lastikleri nasıl daha iyi çalışma aralığına getirebileceğimizi biliyoruz. Aracınızı 23 yarış için hazırlarsınız. Bazen performans açısından aykırı zamanlar olabilir.

Bottas’ın pitiyle alakalı da konuşan Wolff, ‘’ Böylesi büyük hatalarda her zaman birçok faktörün etkisi vardır. Bu konuyla alakalı tasarımı, somunun yapıldığı materyali yeniden gözden geçirmemiz lazım. Gerçek şu ki, bu sorunu yaşayan mekanikerimiz pit stop ekibi içerisindeki en iyi, en zinde olanlardan birisi. Yani her zaman bir şeyler bir araya gelebilir. Asla birisinin hatası değildir.’’ dedi.

Bazı Monako GP açıklamaları bu şekildeydi. Daha fazla Formula 1 içeriği için bizi takip etmeye devam edin.

Formula 1 Monako GP Yarış Özeti ve Değerlendirmesi

İkinci El Otomobil İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here