Formula 1 İspanya GP Antrenman Sonuçları

Formula 1’de yarış hafta sonu heyecanı bugün saat 12:30’daki 1. Antrenman turları ile başladı. İlk gün saat 16:00’da yapılan 2. Antrenman seansı ile noktalandı. İşte Formula 1 İspanya GP antrenman sonuçları.

1.Antrenman

Birinci antrenmanda iki takımın birer koltuğunda farklı pilotlar vardı. Alfa Romeo’da Robert Kubica, Raikkonen yerine koltuğa otururken, Williams’ta da geçtiğimiz sene bazı yarışlarda olduğu gibi George Russell’ın yerinde Roy Nissany 1.antrenman seansına katıldı.

Seans F1 severler için şaşırtıcı olmayacak şekilde, çaylak pilot Nikita Mazepin’in 7.viraj çıkışında gaza erken oturup aracının arka tarafını kaybederek çakıllara gömülmesiyle başladı. 7. Ve 8.viraj kısmında aracın arka tarafının kontrol etmenin biraz zor olabildiğini dünkü pisti tanıyalım yazımızda belirtmiştik. Neyse ki Rus pilot duvara girmeden aracı durdurabildi. Seansın henüz 4. Dakikasında gerçekleşen bu olayın ardından tüm pilotlar yavaş yavaş piste çıkmaya başladı. Pilotlar ilk piste çıkışlarında sert lastikle turlarken, bu lastiği denemekten ilk vazgeçen kişi Fernando Alonso oldu. İspanyol pilot bu lastikle attığı turda en iyi 2. Zamanı yakaladı.

İspanya GP Pist Özellikleri ve Tarihi

İspanya GP Mazepin SpinSeansın ikinci yarısında ise tüm pilotlar bu kez kırmızı logolu yumuşak lastikle piste çıktı. Uzunca bir süre sorunsuz geçen seans, bitime 16 dakika kala Robert Kubica’nın çakıl havuzuna gömülmesi sonucu, kırmızı bayrakla durdu. Kubica’nın aracının kaldırılması için geçen süre sonunda bitime 8 dakika kala seans tekrar başladı ve atılan tüm turlar sonunda Valtteri Bottas, 1.antrenman turlarındaki istikrarını sürdürdü. Fin pilot, 1:18.504’lük derecesi ile ilk sırada yer alırken; onu Red Bull sürücüsü Max Verstappen 0.033 saniye geriden takip etti. Lewis Hamilton ise 3.oldu. Ferrari pilotları ise en hızlı turlarını orta hamurla atan tek pilotlardı.

İspanya GP 1. Antrenman Sonuçları :İspanya GP 1. Antrenman Sonuçları

2.Antrenman

Günün diğer antrenmanı ise ilkine göre daha sakin geçti. İlk antrenmanda koltuklarında olmayan Kimi Raikkonen ve George Russell bu kez koltuklarındaydı. Sakin geçen seansta, Max Verstappen 8.virajda uzatılan sosis kerblerle baya bir uğraştı diyebiliriz. Hollandalı pilot bu kerb sebebi ile ön kanadına ufak hasarlar verdi. Bunun dışında pilotlar güncellenen 10.viraja alışmaya çalıştı ve pek çok pilotun bu virajda kontra vermek zorunda kaldığını gördük.

Pilotlar seansa orta hamur lastiklerle başladı. Ardından yumuşak lastiklere geçiş yaptılar ve en hızlı turlarını atmaya başladılar. Seansın sonlarına doğru tekrar orta hamur takan takımlar, yarıştaki tempolarını test etti. Bu seansın en hızlı ismi ise 1:18.170’lik derecesi ile Lewis Hamilton olurken, onu takım arkadaşı Bottas takip etti. 3. Sırayı ise Charles Leclerc elde etti. Önceki seansın 2.si Verstappen ise kırmızı hamurla hızlı tur atmadı ve orta hamurla attığı turla 9.oldu.

İspanya GP 2. Antrenman Sonuçları :İspanya GP 2. Antrenman Sonuçları

Formula 1 İspanya GP Saat Kaçta?

İkinci El Otomobil İlanları

 

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here