Ford, 2021 modelleri ve elektrikli Mustang Mach-E için sahiplerinin yapabileceği bir yazılım güncellemesinden sonra eller serbest sürüşü vaat ediyor. Mustang, “Co-Pilot 360 Aktif 2.0 Hazırlık Paketi” dahil olmak üzere en gelişmiş seçenekleri sunan ilk araç olacak.

Ford’un elektrikli spor otomobili Mustang Mach-E

Ford geçtiğimiz birkaç yılda, Co-Pilot 360 paketinin bir parçası olarak otomatik acil frenleme, şerit tutma, otomatik uzun farlar ve daha fazlası için sürüş yardımı özelliklerini duyurmuştu. Ancak şimdi 2020’de bu özellik listesi sadece rekabete ayak uyduruyor. Tesla’nın çeşitli Otopilot güncellemeleri ve GM’nin Süper Yolculuğu gibi daha ileri teknolojiler geliştirilmeye devam ediyor.

Ford araçlarında yeni bir özellik olan eller serbest sürüş sistemi, otomobil bölünmüş otoyollarda manevra yaparken dikkatinizi vermenizi sağlayan sürücüye bakan bir kamera içeren Active Drive Assist olarak sunulacak.

Eller serbest sürüşü hangi şartlarda çalışacak

Sistem, ABD ve Kanada’da 100.000 milden fazla seyahat gerektiren otoyollarda çalışacak ancak zaman içinde daha kısa mesafelerde kullanıma izin verilecek şekilde güncellenebilir. Sürücüler şerit koruma teknolojisinde olduğu gibi ellerini direksiyondan çekerek arkalarına yaslanarak yolculuğun keyfini çıkarabilirler. Ford’un eller serbest sürüş’ü, engellere durarak tepki verebilir veya şerit değiştirebilir ve olası bir çarpışmadan kaçınabilir.

Ford Mustang Mach-E sürüş sistemi

Ford’un ürün geliştirme ve satın alma müdürü Hau Thai-Tang, Ford’un eller serbest sürüş versiyonu olan Active Drive Assist gibi sürücü destek teknolojilerinin, müşterilerin direksiyon başında kendilerini daha güvende hissetmelerini sağlayacağını söyledi. Şirket, eller serbest sisteminin, her türden trafik ve hava koşullarını kapsayan testlerden başarı ile geçtiğini ve ne olursa olsun sensörlerinin tutarlı bir şekilde çalışacağından emin.

Eller Serbest sürüşü Ford’un diğer modellerinde de kullanılabilecek mi?

Diğer araçlar da Active Drive Assist özelliklerine ve yükseltilmiş Co-Pilot 360 teknolojisine 2021 yılında sahip olacak, ancak bu paketler modele göre değişiklik gösterebilir.

Mach-E’de, Co-Pilot 360 2.0 standart paketin şerit tutma sistemi, arabasının bir çizginin üzerinden veya kirin üzerine kayması durumunda sürücüyü uyarabiecek. Aynı zamansa ‘Yol Kenarı Algılama’ ve ‘Kör Nokta’ yardımı içerecek. Adaptif hız sabitleyici, otuz saniye kadar durduktan sonra aracı tekrar hareket ettirebilir. Ayrıca, trafikte sola dönüş yaparken karşıdan gelen bir araç algıladığında fren uygulayacak bir kavşak asistanı da ekliyor.

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here