Ford Focus Üretimine 1 Aylık Ara Verildi

0
1251

Pandemi sebebiyle birçok sektörde olduğu gibi otomobil sektöründe de aksaklıklar oluştu. Kontrollü sosyalleşme ile yavaş yavaş düzelen sektörde elektronik parçaların tedariğinde açık mevcut. Tedarik firmaları, başta çip olmak üzere birçok elektronik parçalarda talebi karşılayamadı. Almanya’dan Çin’e, Japonya’dan Avrupa’ya parça tedarik sorunları büyük otomotiv endüstrisine zarar vermeye başladı. Sonunda, Ford Focus üretimi için çalışan fabrika bir aylığına kapatıldı. Ford Focus’tan geleni kötü haberin sebebinin, salgın ve yarı iletken çiplerin olmaması nedeniyle talepte yetersiz geri dönüş olduğu düşünülüyor. 18 Ocak itibariyle kapanacak olan fabrika için açılış tarihi 19 Şubat olarak ilan edildi.

Ford Focus üretimi yarı iletken tedarik edilememesi ve talep yokluğu yüzünden durdu

Ford Focus üretimi etkilenecek

Ford sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, kapanma kararının Avrupa’daki diğer fabrikaları şu an için kapsamadığı vurgulandı. Ford sözcüsü “Şu anda Avrupa’daki diğer fabrikalarda üretimi askıya almayı planlamıyoruz” dedi. Otomotiv elektroniği yongalarının eksikliği, diğer Alman üreticileri ve tedarikçileri için de sorun yarattı. Elektronik yonga kıtlığı Volkswagen’in Emden fabrikasının üretimini düşürmesine neden oldu. Bu, Volkswagen’in günde yaklaşık 10.000 araba daha az ürettiği anlamına gelir.

Ford Focus üretimi
Otomotiv üretimine 2021 tehdidi: Semi kondüktör yokluğu…

Küresel mikroçip kıtlığı

2020 yılında otomobil üretimindeki düşüş ve 2021 için düşük beklentiler nedeniyle otomobil endüstrisi için yarı iletken parça üreten Uzak Doğulu üreticiler, üretim kapasitelerini başka alanlara kaydırdı. Eğlence elektroniği endüstrisinde kullanılan parçaların (telefonlar ve oyun konsolları gibi) üretim kapasitesi, otomotiv endüstrisinin beklentilerini karşılayamadı. Bu, otomotiv endüstrisi için küresel bir tehdit oluşturmaya başlıyor. Böylelikle dünya çapında otomobil üretimini yeniden ara verme veya yavaşlatma dönemi başladı

Ayrıca Trump yönetiminin Çinli şirketlere karşı aldığı önlemler de ortamı etkiliyor.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here