Ford Araçlarında Geri Çağırma

Ford Motor Co. Geçtiğimiz günlerde, bazı 2019-2020 Ford Transit Connect minibüslerinin yangın riski oluşturabilecek bir motor kusuruna sahip olduğunu; bazı 2020 Ford Escape SUV’lerinde ise kontrol kaybına yol açabilecek lastik basıncı izleme kusurları olduğu konusunda uyardı. Her iki araç da dahil olmak üzere yüksek performanslı Mustang Shelby GT350 ve ışık sistemi için Mustang Shelby GT500’de de Ford araçlarında geri çağırma söz konusu.

Şirket, bu durumlarla ilgili herhangi bir kaza veya yaralanmadan haberi olmadığını söyledi.

Transit Connect

Ford, 2.903 Transit Connect aracının ABD’deki bayilere geri dönmesi gerektiğini söyledi. Diğer 584 ise Kanada’da aynı Ford araçlarında geri çağırmanın bir parçası. Otomobil üreticisine göre, bu araçlar, motor sıcaklıklarının güvenli değerlerin üzerine çıkmasına izin verecek bir hatalı motor arıza emniyetine sahip. “Arıza emniyetli soğutma stratejisindeki” gecikmeler motor hasarına neden olabilir ve yangın olasılığını artırabilir. Ford, bayilerin, motorun kaza anında sıkıntı yaratmamasını sağlamak için güç aktarım kontrol modülünü ücretsiz olarak güncelleyeceğini söyledi.

ford araçlarında geri çağırma transit connect

Escape

Escape’e gelince, crossover SUV’lerin 689’unun ABD’deki bayilere geri dönmesi gerekecek. Kanada’da ise bu modelin 19’u etkilendi. Geri çağırma duyurusuna göre, bozuk bir lastik basıncı izleme sistemi, düşük lastik basınçlarını yakalayamayabilir. Buna karşılık, sürücüler lastik basınçlarının düşük olduğunun farkına varmayabilir. Bu da yol tutuş performansında düşüşe ve çarpışma riskinde artışa neden olabilir. Araç sahipleri her zaman eski moda gidebilir ve kendi lastik basınçlarınızı kontrol edebilir. Ancak her zaman bunu kontrol edecek teknolojiye sahip olmak çok daha uygundur. Bu teknoloji bulunduğunda ise onu güvenmek ve en iyi şekilde çalıştığından emin olmak önemlidir. Bayiler, sorunu gidermek için sahiplerinde hiçbir ücret almadan gerekli parçaların değişimini yapacak.

ford escape

Mustang Shelby GT350, GT500

Ford, yalnızca Kanada’da yüksek performanslı 2017-20 Mustang Shelby GT350 ve GT500’ü geri çağırıyor.

Ford, gündüz ışıklarının gerektiği gibi çalışmayabileceğini ve diğer sürücülerin görüş alanını azaltabileceğini ve muhtemelen çarpışma riskini artırabileceğini söyledi.

Bu geri çağırma 22 Eylül 2016’dan 12 Temmuz 2020’ye kadar Yassı Kaya Montaj Fabrikasında üretilen 833 aracı etkiledi. Bayiler yazılımları güncelleyecek.

ford mustang

 

İkinci El Ford İlanları

1 YORUM

  1. diğerlerini anlarım da shelby de çağırılmaz ki. özene bezene yapılmış duruyor. minnacık bir şey gözden kaçmış. trde olsa idare edilir denirdi heralde

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here