Fiat Haziran Ayı Sıfır Otomobil Satışlarına Damga Vurdu

4
3764
Fiat

ODD Haziran ayı raporlarına göre Fiat marka araç satışlarında Mayıs ayı verilerine göre %180,6, bir önceki yılın aynı ayına göre ise %122,9 oranında bir artış gerçekleşti.

Pandemi döneminin ekonomiye yansımaları sonrasında Hazine ve Maliye Bakanlığı iç talebi arttırma adına geçtiğimiz Haziran ayı başında bir destek paketi yayınlamıştı. Bu paket ile devlet bankaları aracılığıyla düşük faizli ve uzun vadeli kredileri tüketiciyle buluşturuldu. Yerli üretim araçlarda uygulanan kredi avantajları ise sıfır araç satışlarında bir sıçramaya neden oldu.

fiat2

Fiat Sıfır Araç Satışında Lider Konumda

Fiat, Haziran ayında gerçekleşen toplam 70.973 adetlik sıfır araç satışından %20,6 oran ile pastadaki aslan payını aldı.Satılan 35.295 yerli üretim sıfır araçtan 13.818 araç Fiat marka oldu. Fiat’ın gerçekleştirdiği toplam satışın ise %94,6’sını yerel üretim araçlar oluşturdu. Geçtiğimiz dönemlerde de yerel üretim araç satışındaki başarısını konuşturan Fiat listedeki yerini kolay kolay bırakacak görünmüyor.

Fiat Pandemi Sürecinde Çeşitli Hizmetler Sundu

Bu trendini yılın ilk 6 ayında da sürdüren Marka, 2019’daki otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarındaki birinciliğinin istikrarlı olacağının sinyallerini verdi. Egea ve Doblo modelleri ile binek ve hafif ticari araç sektörünün ihtiyaçlarına hitap eden Fiat, yerli üretim avantajının getirdiği fırsatları kullanarak bu modelleriyle zirveye oynuyor. Koronavirüs sürecinde ise tüketicisinin yanında olduğunu göstermek için çeşitli hizmetler sundu. Bu hizmetlerden bazıları ise ‘ücretsiz araç dezenfeksiyonları’, ‘garanti sürelerini uzatma’ ve ‘zorunlu bakımların ertelenmesi’ oldu. Bu gibi uygulamalarla müşterisinin her koşulda yanında olduğu güvenini kullanıcılarına aşılamış oldu.

Kredi Destek Paketleri Amacına Ulaştı

Kovid-19’un her piyasayı etkilediği gibi araç sektörüne de önemli derecede olumsuz etkiler yaşattı. Krediler ile bu olumsuz havanın dağıtılma çabası ise açıklanan rakamlar neticesinde başarıya ulaşmış gözüküyor. Haziran ayında sıfır araç satışlarında artış oldu. Bu artış bir önceki yılın aynı ayına oranla %58,4, geçtiğimiz aya göre ise %66,3.

Sıfır Km Fiat Fiyat Listesi >>

4 YORUMLAR

  1. Fiyat kalite performansında şu an için zaten tercih edilebilecek otomobillerin başında geliyor Egea. Devletin sağlamış olduğu kredi imkanlarıyla vatandaş ileride de prim yapabilecek bir araca yöneldi. Dediğiniz gibi aslan payını almasına hiçbir engel yok.

  2. Fiat da çok fazla sadık müşterisinin yanında yeni müşteriler için de çok fazla seçeneği sayesinde hep göz önünde olmayı başarıyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here