F1 Sezonunun Son Galibi Max Verstappen

0
901

Zorluklarla ve olumsuz haberlerle beraber ilginç bir Formula 1 Sezonu Abu Dhabi Grand Prix’i ile tamamlanmış oldu. Bir önceki yarışta şanssız bir şekilde yarış dışı kalan RedBull pilotu Max Verstappen bu yarışta başından sonuna kadar liderliği kaptırmadan devam etti.

Max Verstappen ve Son Zafer

Abu Dhabi Grand Prix’i birçok kişi için farklı anlamlar ifade ediyordu. Mercedes Benz F1 Takımı’nın domine ettiği bir sezonda şampiyon belli olan bir yarıştı. Lewis Hamilton’un yarışı kaçırması beklenirken cuma günü geldiği Abu Dhabi’de arabasının başına geçti. Gözlerin üstünde olduğu Hamilton alıştığımızın dışında yarışı 3. Tamamladı. Takım arkadaşı Valtteri Bottas ise onun hemen önünde bitirerek podyumda yine iki Mercedes olmasını sağladı. Bu yarışta insanları mutlu eden ise son zamanların hırslı pilotu Max Verstappen ve onun zaferi oldu.

Max Verstappen

Geçtiğimiz yarışta üzücü bir şekilde daha yarışın ilk turunda Ferrari pilotu Charles Leclerc ile yarış dışı kalan Verstappen, bu yarışta affetmedi. Sıralama turlarında en iyi dereceyi elde ederek pole pozisyonunun sahibi olan Max, yarışın da en hızlısı olmayı başardı. Yarışın başından itibaren yarışı en önde götürmeyi başardı. Yarışın ardından yaptığı açıklamada her şeyi baştan sona kadar doğru yaptık diyen Max sonuçtan gayet memnun olduğunu belirtti. Pilotlar klasmanında 3. Sırada sezonu tamamlayan Max Verstappen bu sezon 10 kez podyum görmüş oldu. Bu 10 podyumdan 2’sinde ise birinci sıfatıyla yer aldı.

Max Verstappen

Abu Dhabi Grand Prix

Abu Dhabi birçok takım ve pilot için farklılıkların ve değişimlerin noktası oldu. Takım değişikliklerinden pilot emekliliklerine kadar değişimler yeni sezonda bizi bekliyor olacak. Onun haricinde Mick Schumacher antrenman gününde Haas F1 Takımı ile ilk defa Formula 1 pistlerine adım atmış oldu. Onun haricinde Fernanda Alonso önümüzdeki sene geri döneceği F1 pistlerine yine antrenman yarışlarında erken bir şov yapmış oldu. Büyük bir kazanın ardından muhteşem bir şekilde kurtulmayı başaran ve emekliye ayrılan Romain Grosjean ise üzücü bir şekilde sezonun son yarışlarında yer alamadı. Ve son yarışta yer alamadı. Mercedes’in büyük dominesi yarışseverlerde bir takdir oluştursa da daha fazla rekabet görmek isteyen bir kitle mevcut. O sebeple Max Verstappen galibiyeti birçok yarışseveri memnun etti. Ve böylelikle 2020 sezonu tamamlanmış oldu.

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here