En Güvenilir Araba Markası: Mazda

0
3319

Otomobil markalarını değerlendiren ve müşteri memnuniyetini esas alan en prestijli ödüllerden birisi “Consumer Report” açıklandı. Değerlendirmeye göre müşterilerin güvenini en yüksek puandan kazanan Japon markası Mazda en güvenilir araba markası oldu. Yıllardır geçilemeyen Toyota ve Lexus markaları 2020 itibariyle koltuğu Mazda’ya kaptırdılar.

en güvenilir araba

En Güvenilir Araba Markası: Mazda

Çok uzun bir süredir ve 6 yıldır üst üst şekilde listeyi domine eden Toyota grubu başka bir Japon markasından darbe almış oldu. Mazda ise bu değerlendirme listesinde ilk defa ilk sırayı görerek büyük bir başarıya imza attı. 2020 Yılının en güvenilir araba markası oldu.

Rapora göre Mazda, güç aktarım mekanizmalarıyla en üst noktayı yakaladı. Ve daha kırılgan olma eğiliminde olan CVT’ler yerine dayanıklı ve daha keyifli altı vitesli otomatik şanzımanlar kullandı. Mazda ayrıca aşırı süslü bilgi-eğlence sistemlerine güvenmedi. Bunun yerine, sürüş sırasında ekran kullanımını engelleyen ve gözlerinizi yoldan ayırmadan kullanılabilecek düğme ve kadranları kullanan kokpitlerle endüstri trendlerini alt üst etti. En güvenilir Mazda, 100 üzerinden 98 puan alan MX-5’ti, ardından tümü 85 veya daha yüksek puan alan CX-30, CX-3 ve CX-5 oldu. Bu modelleriyle beraber 2020 yılının en güvenilir araba markası olan Mazda’yı kutluyoruz.

en güvenilir araba

Sıralamanın Devamı

Toyota ve Lexus, sırasıyla ikinci ve üçüncü sırayı alarak ortalamanın çok üzerinde yer alıyor. Fakat Japon devi için birinciliği kaybetmek çok daha kötü olsa gerek. Lexus, LS ile ilgili sorunlar nedeniyle aşağı sıralara düştü. Ancak Consumer Reports firması bu sorunların doğasını belirtmedi. Buick, en çok gelişme gösteren markaydı ve 14 sıra yükselerek dördüncü sırada yer aldı. Gösterisi büyük ölçüde 91 puan alan Buick Encore’a atfedildi.  Honda tam yedi sıra yükselerek ilk beşin son üyesi olarak listeyi tamamladı. Honda’nın daha yüksek sıralarda olabileceği ön görülse de  Pasaport ve Odyssey modellerinin Honda’ya puan kaybettirdiği belirtildi.

Avrupa markaları arasında Porsche 9 numara ile en üst sırada yer aldı. BMW beş sıra yükselerek 12. sıraya yükselirken, Audi 14. sıradaki orta sırayı korudu ve Mercedes 20. sıradaki Alman üç büyük arasına girdi.
Listenin en altında Ford, Mini, Volkswagen, Tesla ve Lincoln son 11 sıraya düştü. Tesla’nın yeni tanıtılan Model Y crossover’ı, elektrikli otomobil üreticisinin duruşunu sondan bir önceki noktaya sürükledi. Ocak ayında üretime başlayan Model Y’nin sahipleri, Tüketici Raporlarına göre birçok konuda şikayetçi. Model Y, “ortalamadan çok daha kötü” bir güvenilirlik derecesi ile bitirdi. Her yıl yaklaşık 300 bin araç kullanıcısının katıldığı Consumer Report değerlendirmeleri birçok konuda insanlara fikir vermekte.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here