Martı Dev Yatırım Aldı : Elektrikli Scooter Türkiye’de Tuttu

3
3780
Martı

Elektrikli scooter kiralama girişimi olan Martı, yatırımcılarına bir yenisi daha ekleyerek büyüme yolundaki hedeflerine ilerlerken güç kazanmış oldu. 2018 yılında kurulan girişim bugüne kadar birçok büyük ölçekli yatırım aldı.

Son gerçekleşen yatırımın kaynağı belirtilmezken, Martı girişimi önceki büyük ölçekli yatırımlarını ise 212 ve Wamda Capital’dan almıştı.

Girişim, aldığı yatırımlar ile hedefini yurt dışına açılmak olarak belirledi. Gerçekleşen son yatırımın miktarı ise 25 Milyon Dolar.

Millilik Vurgusu

Martı yapmış olduğu açıklamada “Martı ailesi olarak, yerli ve milli bir teknoloji şirketi olmanın verdiği güç ile yolumuza devam ediyor, çalışmalarımızı hız kesemeden sürdürüyoruzsözlerine yer verdi.

Önümüzdeki 3 Yıl İçinde Martı ile Milyarlarca Dolarlık Değer Yaratacağız

Kurulduğumuz 2018 yılından bu yana aldığımız yerli ve yabancı yatırımlara ek olarak; 2020 yılı içerisinde tamamladığımız tur ile 25 milyon dolar daha yatırım aldığımızı büyük bir şevk ile paylaşmak isteriz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının milli teknoloji hamlesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının mikromobilite’ye gösterdiği destek, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının ulaşım alanındaki dijital gelecek vizyonunu feyz alarak, Türkiye’nin alanımızdaki en büyük ölçekli yatırım turlarını yapmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bir Turcorn olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.

Martı

Amacımız Martı ile Yurt Dışında da Başarı Yakalamak

Endonezya’nın Gojek’i, Çin’in Didi’si gibi Türkiye’nin teknoloji devi: Martı olmak en büyük hedefimiz. Ülkemizde mobilite sektörünü kalkındırmak, vatandaşlarımıza konforlu ve çevreye duyarlı çözümler sunmak, yurtdışına örnek olmak ve önümüzdeki 3 yıla kadar milyarlarca dolar değer yaratmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu noktada bize destek olan tüm büyükşehirlerimize minnetlerimizi sunuyoruz. Global teknoloji dünyasında ülkemizi onurla temsil ettiğimiz bu yolda, 1000’e yakın çalışanımız ile bizi pandemiye rağmen yalnız bırakmayan 3 milyon kullanıcımıza hep en iyi hizmeti sunmak için çalışıyoruz.”

Yatırımcısı Martı’ya Güveniyor

Girişim geçtiğimiz günlerde taksiciler ile olan polemikler dolayısıyla gündemi meşgul etmişti. Martı elektrikli scooterlarının, yayaların ve araç trafiği için bir risk oluşturduğu bunun yanında vergilendirilmesinde ise eksiklik olduğu ileri sürülmüştü. Bu olumsuz haberlere rağmen yatırımcısı Martı’ya olan güvenini göstermiş oldu.

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here