Elektrikli Nissan Leaf EuroNCAP’ten 5 Yıldız Aldı!

0
5729

Otomobil devlerinden Nissan’ın elektrikli araç kategorisinin yeni modeli, Leaf modeli EuroNCAP’ten 5 yıldız alan ilk elektrikli araç olarak tarihe geçti.

Elektrikli Nissan Leaf EuroNCAP’ten 5 Yıldız Aldı!

Avrupa Yeni Araç Değerlendirme Programı olarak bilinen EuroNCAP, kendine ait belirlediği standartlarıyla güven veren bir otorite oldu. Araçlar ve gelişimleri üzerinde de doğal bir etkiye sahip. Sürücü ve yolcu sağlığını öne alan kriter ve değerlendirmeleriyle neredeyse bütün bir sektöre yön veriyor diyebiliriz. İşte bu etkiye sahip EuroNCAP, Nissan’ın elektrikli aracı Leaf’e, kritik çarpışma testleri sonucunda 5 yıldız verdi. Bir dizi çarpışma testiyle, yaralanma ve ölümlere neden olabilecek kaza senaryoları üzerinden yön verilen, araç güvenlik seviyesi testlerinde Nissan Leaf, yetişkin korumasında %93, çocuk korumasında ise %86 alarak Euro NCAP’ten 5 yıldız alan ilk elektrikli araba oldu.

Sıfır Nissan İlanları İçin Buraya Tıklayın!

Elektrikli Nissan Leaf EuroNCAP'ten 5 Yıldız Aldı!ProPilot Sistemi

Uzmanlara göre, Nissan Leaf’in Euro NCAP başarısındaki en büyük pay Nissan tarafından geliştirilen ProPliot sisteminde. Otomatik olarak trafik akışına ayak uydurabilen bir yapıya sahip sistem, önünüzdeki otomobille aranızdaki mesafeyi belirleyip, aracınızı şeride ortalayarak öndeki otomobili otomatik olarak takip etmekten, trafiğin durumunu göz önünde bulundurarak aracınızı tam olarak durdurma ve trafik hareket ettiğinde de uygun şekilde hızlandırma özelliklerini içerisinde barındırıyor.

Sistemin sürücüye sağladığı avantajlar ile daha iyi ve keyifli bir sürüş vadettiği apaçık ortada. Sürekli olarak her sabah aynı yolu kullanarak işinize gidiyorsanız, yapmanız gereken şey ProPliot’unuzu ayarlamak ve güvenli bir şekilde trafiğin keyfini çıkarmak.

Nissan leaf 2018Intelligent Mobility Teknolojileri kapsamında geliştirilen ProPilot’ın otomatik park etme özelliği olduğunu da belirtmeden geçmeyelim. Sistem, ProPilot Park düğmesine basmanızla birlikte kontrolü eline alarak hızlanma, manevra ve vites değiştirme işlemlerini sizin yerinize yaparak hata payını minimize ederek park yapmanızı sağlıyor.

Nissan leaf 2018Nissan’ın geliştirdiği bu sistem sayesinde Leaf’in EuroNCAP’ten tam not alması da doğal sonuç olarak kabul edilebilir. Unutmadan belirtelim, Nissan Leaf, anavatanı olan Japonya’da, Japonya Yeni Otomobil Değerlendirme Programı’nda da zorlu testlerin tamamını başarıyla tamamlayarak üstün performansı yanında son derce güvenli bir araç olduğunu kanıtlamıştı.

EuroNCAP’ten 5 Yıldız Alan Elektrikli Araba

EuroNCAP’ın bu yıl kapsamı genişletilerek geliştirilen, yayaları ve bisikletlileri de kapsayan çarpışma testlerinden başarıyla çıkarak 5 yıldız almış ilk elektrikli otomobil olan Nissan Leaf’in, yeni geliştirmelere açık bir durumda olduğunu da söylemeliyiz. Gelecek dönemin adından en çok söz edilecek araçlarından biri olacağına şimdiden eminiz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here