Elektrikli BMW i7, 482 Km Menzile ve 500 Beygir Gücüne Sahip Olacak

0
1074
elektrikli bmw i7

BMW’nin i7 için elektrikli bir araç üzerinde çalıştığı herkes tarafından biliniyordu. Fakat yine de araç hakkında çok fazla bilgi sahibi olamamıştık. Fakat İngiltere’de yayın yapan “Car” dergisi şu an elektrikli BMW i7 hakkında başka bilgilere de ulaşmış durumda.

BMW i7 için elektrikli motor geliştirdi. Fakat tüm i7’ler elektrikli olarak piyasaya sürülmeyecek. Çünkü bilgilere göre BMW içten yanmalı motora sahip i7’lere de sahip olacak. Yine de elektrikli i7 piyasaya sürüldüğünde Tesla’ya rakip olabilecek menzil ve performans verilerine sahip.

İngiliz derginin açıklamalarına göre yeni BMW i7 100 kWh kapasiteye sahip bir bataryaya sahip olacak. Bu batarya araca 482 km menzil sağlayacak.

Motor için çift elektrikli motor kullanılacağı söylenen otomobilde, önde ve arkada olmak üzere bulunan motorlar toplam 400 kW güç üretecek. Bu da 543 bg anlamına geliyor. Bu güçün ise i7 için geçerli olacağı söyleniyor. Performans odaklı olarak piyasaya sürülecek olan i7 S için 484 kW yani 658 bg güç öngörülüyor.

BMW elektrikli araçlarında teknolojiye oldukça önem veriyor. Bu yüzden de i7 otomobili için birçok yani güvenlik donanım eklenmiş durumda. Bunlara ek olarak da yarı otonom sürüş teknolojisini de bu araçta görmemiz mümkün olacak.

Elektrikli BMW i7 vs Mercedes EQS

Birbirine cevap niteliği taşıyan Mercedes EQS ve BMW i7 gerçek bir yarış içerisinde. Mercedes EQS modelinin AMG versiyonu 477 kW yani 649 bg güç üretiyor. Bu rakamı düşününce BMW i7 S’in neden 650 bg güç ürettiği daha anlaşılır oluyor.

Elektrikli otomobiller için yarış halinde olan otomobil üreticilerinden Mercedes ve BMW’den, Mercedes’in daha önde olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü Mercedes EQS için çıkış yılını 2022 olarak belirledi. Fakat BMW i7 için öngörülen tarih 2023 yılı. Herkes tarafından şimdiden merak edilen bu derbinin elektrikli otomobillerde nasıl olacağını ilerleyen tarihlerde göreceğiz.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here