Düşük Yakıt Tüketiminin Yeni Adresi Hyundai Ionıq!

0
2144

Hyundai Ionıq Türkiye satış fiyatı ve yakıt tüketimi hakkında detaylar…

Yakıt konusu sadece ülkemizde değil tüm dünyada önemli bir problem haline geldi. Bizde benzinin yüksek fiyatı maalesef araba kullanamaz hale gelmemize yol açıyorsa da Avrupa ülkelerinde de çevreci politikaların ağırlığı daha çevreci yakıt tüketimi konusunda zorlayıcı bir rol üstleniyor. Bu konuya çözüm ise elektrikli ve hybrit yakıt telnolojisinde bulunuyor. Benzer bir yaklaşımla Hyundai de yeni bir model geliştirdi ve Türkiye piyasasına da sundu: Hyundai Ionıq.

 

Düşük Yakıt Tüketiminin Yeni Adresi Hyundai Ionıq!

Giderek daha çevreci bir sürüş alışkanlığı kazanan dünya, belki de daha yaşanır olacak. Bu konuda geçmişte çok sayıda girişim planlanmış ancak politik ya da ekonomik nedenlerle başarıya ulaşamamıştı. Örneğin ikinci dünya savaşının hemen öncesinde bir Fransız bilim adamı, Mısır’da çok büyük bir güneş paneli istasyonu kurarak tüm ihtiyaç duyacağımız enerjinin güneşte gizli olduğunu açıkça belirtmişti ama savaş başlayınca paneller toplatılıp silah yapımında kullanılmış, temiz enerji konusu da yaklaşık bir asır beklemek zorunda kalmıştı. 

 

Bugün neyseki; işler biraz olsun değişti. Otomotiv endüstrisi top yekun gözünü hybrit teknolojisine dikti. Neredeyse elektrikli bir seri üretmeyen kalmadı. 

 

Hyundai Ionıq Türkiye Satış Fiyatı Nedir?

Ülkemizde satışa sunulan elektrikli Hyundai modeli Hyundai Ionıq, 123.990TL’lik başlangıç fiyatına sahip. 

 

Hyundai Ionıq Tasarım Özellikleri Nasıl?

Öncelikle bu araç, Red Dot taarım ödülünü aldı. Yüksek konumlanan stop lambaları, fastback arka tasarımı ile çok tarz bir araç var karşımızda. 443 litrelik geniş bagaj hacmi ile aileler onu çok seviyor. 

Hyundai Ionıq Ne Kadar yakıyor?

Elektrikli motorların en yüksek yakıt tüketimi ilk kalkışta yaşanır. Bu araçta benzinli motor, Lityum İyon Polimer pil ile desteklenen 43.5 beygir güce sahip elektrikli motorla birlikte çalışıyor. Kalkış elektrikli motorla yapılabildiği için sıfır tüketimle bu süreç tamamlanıyor. 

 

Hyundai Ionıq Teknik Özellikler

Benzinli ve elektrikli yakıt tüketimi, 4 silindirli 6 subablı motor, 1580cc motor silindir hacmi, 104kW 141 HP maksimum güç, 265nM tork değeri olan araçta hızlanma süresi de oldukça dikkat çekici. 0-100km hıza 11.1 saniyede ulaşabiliyor. Maksimum hızı ise 185 km/sn. 6 ileri otomatik şanzıman, önden çekiş sistemi diğer detaylar. 

 

Hyundai Ionıq Ne Kadar Yakıyor?

Hyundai Ionıq ortalama yakıt tüketimi, 100km’de 3.9 litre.

 

Hyundai Ionıq Boyutlar

Ağırlığı 1552 kg olan aracın uzunluğu 4470 mm. 1820mm genişliğe ve 1450mm yüksekliğe sahip. Dingil mesafesi 2700mm. Bagaj hacmi ise 443-1505 litre. 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here