Dünya Ralli Şampiyonası İçin Hibrit Araçlar Yolda

0
1278
sss

2022 FIA Dünya Ralli Şampiyonası için ellinci sezon olacak. Takımlar , Grup Rally1 ve Rally5 düzenlemelerine uygun araçlarda rekabet etmekte özgürdür. Dünya Ralli Şampiyonası İçin Hibrit Araçlar Yolda.

Dünya Ralli Şampiyonası İçin Hibrit Araçlar Yolda

Dünya Ralli Şampiyonası ( WRC ) motor sporları disiplininde küresel rekabetin en üst düzeyde olduğu yarıştır. İdareden ve organizasyondan sorumlu ise FIA’dır . 2021’de eklenen yeni takımlar şampiyonası ile sürücüler ; yardımcı sürücüler ve üreticiler için ayrı şampiyonalar vardır . Seri şu anda çakıl ve asfalttan kar ve buza kadar değişen yüzeylerde yapılan iki ila üç günlük 12 yarıştan oluşuyor. Her ralli genellikle kapalı yollarda zamana karşı koşulan 15-25 özel etaba bölünmüştür .

Üç Büyük Üretici Hibrit Olma Yolunda

Dünya Ralli Şampiyonası İçin Hibrit Araçlar Yolda

Evet, 2022’den itibaren FIA, Dünya Ralli Şampiyonası’na benzinli-elektrikli hibrit otomobillerle itiraz edileceğini duyurdu.

Tüm takımlar , “2024’te daha fazla teknik özgürlük potansiyeline sahip, ilk üç yıl için ortak bileşenlerden ve yazılımlardan oluşan” ortak bir hibrit birimi paylaşacak.

Hibrit güce geçişi doğrulayan üç büyük firma Toyota, M-Sport Ford ve Hyundai. Biz Toyota gazoo Racing hibrid otomobili görme şansını elde ettik. Diğer yandan üreticiler Hibrit için çalışmalarına devam ediyor.

Üçüncü üretici Hyundai, hibrit ralli arabasının i20 N günlük  arabasına dayanacağını doğruladı . Hyundai geçen yılın sonlarında bizi i20 N ralli makinesiyle tanıştırdığında yeni hibritinin nasıl görüneceğine dair bazı görüntüler gördük .

Henüz Tahminler Konuşuyor

Dünya Ralli Şampiyonası İçin Hibrit Araçlar Yolda

Tahmin edebileceğiniz gibi, bu arabaların detayları şimdilik seyrek. Bu arabaların plug-in hibrit olduğunu biliyoruz ve hibrit aktarma organları arka aksta yer alıyormuş  gibi görünüyor. WRC’den alınan görüntüler, makinelerin 3,9 kWh pil, bir güç çevirici ve 650 voltluk bir motor taşıyacağını doğruluyor.

Hibrit araçlar  Formula 1 dünyasını fethetti ve neredeyse on yıllık bir geçmişe sahip Le Mans dayanıklılık yarışına ev sahipli yaptı.

Diğer büyük motor sporları serisinin tam elektrifikasyona doğru adımlar atmasına rağmen , WRC bir süre daha onlara yetişmeye devam edecek. Hibritlere geçiş, 2022 sezonundan 2024’e kadar devam edecek.

WRC ÜRETİCİLERİ ÜÇ YILLIK HİBRİT ANLAŞMAYI ONAYLADI

Dünya Ralli Şampiyonası İçin Hibrit Araçlar Yolda

Dünya Ralli Şampiyonası İçin Hibrit Araçlar.

Mevcut üç WRC üreticisinin tümü, 2022’den 2024’e kadar FIA Dünya Ralli Şampiyonası’na kaydolmayı ve katılmayı taahhüt ederek sporun heyecan verici yeni hibrit çağını kucakladı.

Hyundai, M-Sport Ford ve Toyota, geleceklerini, 2022’de en üst seviye otomobillerin bir elektrik motoru ve mevcut yanmalı motorun bir karışımı ile çalıştırılacağı bir dönüm noktası değişikliğine uğrayacak olan otomobil tabanlı seri üretim serisini vaat ettiler.

Anlaşma ;sürdürülebilirlik, güvenlik ve maliyet yönetimine güçlü bir şekilde odaklanacak olan yeni teknolojinin geliştirme maliyetlerine FIA ​​ve üreticilerden eşit katkı içeriyor.

Hibrit teknolojisinin tanıtımı 2019’da duyuruldu ve üreticiler, WRC Promoter ve FIA ​​arasındaki yakın işbirliği, bu ayki Dünya Motor Sporları Konseyi’nde teknik düzenlemelere yeşil ışık yakılmasına yol açtı.

Hyundai Motorsport’un yeni aracı , mevcut i20 World Rally Car’dan esinlenilen yeni bir hatchback olan i20 N yol arabasını temel alacak . Ne M-Sport Ford ne de Toyota Gazoo Racing modeli kullanacaklarını onaylamadı .

2. EL OTOMOBİL FİYATLARI 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here