Dersimiz: Yeni Başlayanlar İçin Otomobil

0
4073

Otomobiller hakkında keyifli minik bilgiler… Dersimiz: Yeni Başlayanlar İçin Otomobil

Otomobil kullanmak, biraz beş duyu ile zihin koordinasyonu biraz da tutku işidir. Hemen herkes rahatlıkla araba kullanabilir. Ancak iyi araba kullanmak, güçlü refleksler, hem km hem de araç çeşitliliği açısından deneyim biraz da teknik bilgi gerektirir. Bu konuda erkekler, kadınları çok eleştirirler. Sadece direksiyonu çevirdiklerini, araç hakkında hiç bir şey bilmediklerini söylerler. Aslında sadece kadınları genelleyen bu iddia pek çok otomobil kullanıcısı için geçerlidir. Arabayı kullanabilmek için onun parçalarını tanımak gerekmez ama iyi araba kullanmak, ne kullandığını bilmek, araca hakim olmak ve otomobil tutkusunu arttırmak için biraz bilgi iyi olabilir. Bu amaçla sizler için bir otomobilin parçaları hakkında minik, kolay, keyifli bir ders notu çıkardık, buyunuruz…

Dersimiz: Yeni Başlayanlar İçin Otomobil

Dersimiz: Yeni Başlayanlar İçin Otomobil

Bir otomobilin parçaları nelerdir, bu parçalar ne işe yarar, hangi uyarı neyi kast ediyor…

Arkadan dumanı çıkaran şey: Egzoz

Egzoz, bir otomobil için hayati bir parçadır. Öyle ki sadece egzozdan çıkan dumanın rengine ve sesine bakılarak aracın durumu hakkında yorum yapılabilir. Doktorun hastanın göğsünü dinlemesi gibi bir şeydir bu. Egzoz, motorda yanan gazın dışarı çıkmasını sağlayan parçadı.

Dersimiz: Yeni Başlayanlar İçin Otomobil

Egzoz borusu düşerse onu bul!

Egzoz borusunun ucunda bir susturucu olur. Bu susturucu, sesin ve dumanın kontrol altına alınmasını sağlar. Bazen bu parça trafikte ufak sürtmelerle düşebilir. Gidip bulsanız iyi olur, çünkü çok ucuz bir parça sayılmaz.

Tekerlekleri döndüren nedir?

Ön tekerlekler direksiyon simidine bağlı rotlarla dönerler. Tekerleği sağa sola çeviren şey bu rotlardır. Siz direksiyonu çevirdikçe rotlar harekete geçer.

Debriyaj Öylesine Basılan Bir Pedal Değil

Debriyaj vitese geçmeyi, vites değiştirmeyi sağlar.

Dersimiz: Yeni Başlayanlar İçin Otomobil

Sürekli Çalışan Motor Nasıl Oluyor da Yanmıyor?

Motor, çalıştıkça ısınır. Ancak bu ısınmanın motora zarar vermesini önlemek için araçlarda bir soğutma sistemi de bulunur. Genellikle su ile sağlanan soğutma hayati önem taşır.

Ama Benim Arabam Elektrikli Değil ki?

Elektrikli otomobiller çok trend olabilir ama bir otomobilin çalışmasını sağlayan ilk kıvılcım elektrikle elde edildiği için prensipte tüm otomobiller elektriklidir. Akaryakıtla çalışan otomobillerde yakıtı ateşlemeyi sağlayan kıvılcımı oluşturan elektrik sistemi bulunmaktadır.

Motor Nerede?

Motor bugünün otomobillerinde çoğunlukla öndedir. Ancak bir kaç modelde arkada da olabilir. Bazı çok özel spor otomobillerde de ortada konumlanmıştır.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here