COVİD-19 Salgını: Hareketsizlikten Gelecekteki Mobiliteye

0
1384
covid-19-salgını
covid-19-salgını

COVID-19 salgını hareketliliği bozdu ve etkileri önümüzdeki yıla kadar devam edecek. Değişen tüketici tercihleri, teknolojileri ve düzenlemeleri 2021’de pazarı nasıl şekillendirecek?

Covid-19 Salgını Etkileri

covid-19-salgını-değişim
covid-19-salgını-değişim

COVID-19 salgını birkaç ay içinde tüm dünyayı kasıp kavurdu. Hayatları tehlikeye attı, işletmeleri alt üst etti ve dünya çapında bir ekonomik çöküş başlattı. Tüketiciler yoğun bir şekilde sağlığa odaklanmış ve enfeksiyondan kaçınmak için uzun süredir devam eden alışkanlıkları ve tercihleri ​​değiştirmişlerdir. Mobilite sektöründe bu, birçok yolcunun daha güvenli ve daha hijyenik olarak algılanan ulaşım modlarını tercih ettiği anlamına gelir. Birdenbire, özel arabalar içeri giriyor ve paylaşımlı yolculuklar yokmuş gibi görünüyor. İş seyahatleri ve ona bağlı tüm mobilite hizmetleri  uçmak, taksiler, düşük talep görürken, yine güvenliği koruma amacıyla evden çalışmak artıyor. Hareketlilik oyuncularının en iyi hazırlanmış planları paçavra gibi görünüyor. Gelecekteki mobilitenin hızlanması durmuş gibi görünebilir. Ancak bu ilk izlenim, mobilitenin geleceği üzerinde muazzam bir etkisi olacak son gelişmeleri gözden kaçırıyor.

 

 

 

 

Yeni Gelişmeler?

mobilite
mobilite

Bazı yeni gelişmeleri düşünün: İnsanlar toplu taşıma araçlarından kaçınmaya başladı.  Şehirler bisikletler ve scooterlar için daha fazla alan yaratmak için araba şeritlerini yeniden tanımladı. Benzer şekilde, otomotiv endüstrisine yardımcı olmak için hükümet teşvikleri, karbonsuz çözümlerin kullanımını teşvik etti ve elektrikli araçların (EV‘ler) geliştirilmesini teşvik etti. Salgından kaynaklanan başka bir değişimde, tüketiciler giderek daha fazla dijital kanallara yöneliyor – uygun yiyecek dağıtımından yayın hizmetlerine kadar – ve şimdi mobilite oyuncularının çevrimiçi tekliflerini genişletmesini bekliyorlar.

Covid-19 Salgını Dışında Gelişmeler

mobiliteü
mobiliteü

Diğer yeni gelişmelerle birlikte bu tür temel değişiklikler, hareketlilik liderlerini hareketliliğin geleceğini yeniden düşünmeye sevk ediyor. Stratejilerini ACES’in (otonom sürüş, bağlantılı arabalar, elektrikli araçlar ve paylaşımlı hareketlilik) ortaya çıkışına göre zaten ayarlamışlardı ve şimdi pandeminin tüketici davranışı, politika oluşturma ve bölgesel ekonomiler üzerindeki etkisini hesaba katacaklar. Aşağıdaki değişimlerin COVID-19 salgını kontrol edildikten sonra uzun süre devam etmesi muhtemeldir ve bu nedenle özel ilgiyi hak eder:

  • Müşteri tercihleri. Güvenliğe ek olarak, tüketiciler dijital kanallara ve sürdürülebilirlik konularına daha fazla odaklanıyor. Mikro mobilite seçeneklerine erişim – bisikletler, e-scooterlar ve mopedler gibi hafif araçlar, güvenlik ve sağlık sorunları gibi önemli olacaktır.
  • Teknoloji. Bağlantı, otonom sürüş ve şehir içi ulaşım dahil olmak üzere tüm alanlarda değişimin hızı artmaya devam edecek.
  • Yönetmelikler. Düzenleyicilerin hareketlilik alanında daha da aktif olmasını bekliyoruz. Örneğin çoğu, iklim değişikliğini azaltmaya çalışırken araçlar için CO2 yönetmeliklerini sıkılaştırıyor.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here