Chevrolet Blazer müşterileri hızlı olmalı çünkü yeterli tedarik olmayabilir. Chevrolet Blazer son zamanlarda adını en çok duyduğumuz araçlardan bir tanesi. İlk üretim gövdesi dev bir SUV tabanlı olarak üretilse de şu anki tasarım stili günümüz tasarım diline uygun bir şekilde yumuşatılarak Crossover bir görünümü aldı. Bu tasarım diliyle çok dikkat çeken iç ve dış stilleri Chevrolet Blazer Müşterileri içinde beğenildi.

Chevrolet Blazer Müşterileri

Chevrolet Blazer Müşterileri Taleplerine Cevap Alamıyor

Her çok güzel ancak GM Authority aracılığı ile aktarılmış bir rapor bulunuyor. Rapora göre Chevrolet Blazer Müşterilerine talebine cevap verilmesi zor olabilir. Chevrolet Blazer müşterileri tarafından çok sevilen araç geçtiğimiz eylül ayında Amerika’nın Blazer envanterinin 28 günlük arzla tükenmeye başlamasıyla başladı.

Chevrolet Blazer Müşterileri

Otomobil satışlarında 60 günlük bir tedarik normal kabul edilir. Ocak ayı itibariyle bayi stokları henüz yeterli seviyelerde stoklanmadı. Bu durumda sorun sadece yarı iletken çipin eksikliğine dayanmıyor. Sorun her büyük küresel otomobil şirketinin müşteri taleplerine yetişememesidir.

Chevrolet Blazer Müşterileri

Bu sorunun kaynağı olarak pandemi kısıtlamaları öne sürülebilir. Bunun dışında asıl sorun ABD araçlarından en çok satan birinin tek bir fabrika ile tedarik edememesiydi. GM potansiyel olarak Spring Hill’den Tennessee de fabrikası olan başka bir bölgeye geçerek üretimi genişletme ihtimalini değerlendirdi. Ancak net bir sonuç alınamadı.

Çip Krizi ve Pandemi Büyük Bir Tedarik Krizi Yarattı

Hemen sonrasında yarı iletken çip krizi başladı. Üretim tedarik sorununa ek olarak çip krizi de eklenince GM daha da zorlandı. Şu anda üretimi tamamlanmış ve tesiste beklenilen Blazer’ların Kuzeye gönderileceği konuşuluyor. Sorun şu ki bu araçlar çip olmadan bir yere gidemez. Bu büyük bir sorun çünkü GM ulusal bayisi 19 günlü bir araç talep sayısına düştü. Eğer elinizde satacak bir aracınız yoksa talep düşer. Bu bilinen bir gerçektir.

GM için 2021 yılı iç Pazar satışları geçen yılın aynı dönemlerine göre %13 azaldı. Yarı iletken çipler araçlarda navigasyon, Bluetooth, önce cam cilecekleri gibi temel sistemleri kontrol ediyor. Bu çiplerin tekrar stoklanması zaman alacak gibi duruyor ve bu sorunun hızlı bir çözümü yok.

ABD’de ve diğer ülkelerde Blazer sahibi olmak isteyen Chevrolet Blazer Müşterileri şimdilik tamamlanmış ve az sayıda olan Blazerler ile yetinmek zorunda kalacak.

İkinci El Chevrolet Blazer İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here