Bütün Araç Filosunu Elektrikli Yapan Rent a Car Markası

0
3699

Otomotiv sektörü, son bir kaç yıldır elektrikli ya da hybrit araç teknolojisine müthiş bir ilgi gösteriyor. Hem Avrupalı hem de uzakdoğulu markalar, elektrikli ve hybrit motor tekonoljisine her geçen gün daha fazla AR-GE yatırımı yapıyorlar. Bazı otomotiv endüstrisi araştırmacılarına göre bu durum çok da gerçekçi değil. Çünkü hem çevre açısından hem de yakıt tasarrufu ya da kaynak kullanımı açısından elektrikli motor ve batarya sistemi asla yeterli olmayacak. Zaten bu fikir benzinli motordan da eski. Ancak bir çoklarına göre de gelecek, hybrit teknolojisinde yatıyor. Bu tartışmaları bir kenara koyarak size oldukça etkileyici bir haberden bahsetmek istiyoruz. 

 

Elektrikli Araç Kiralama Şirketi!

Dünyanın en büyük araç kiralama şirketlerinden biri olan ve filo kiralama hizmeti ile öne çıkan Avrupalı LeasePlan Rent Car markası, tüm araçlarını yenileme kararı aldı. Bu haber, bu haliyle çok da önemli değil, çünkü filo kiralama şirketleri iki yılda bir kez mutlaka filodaki araçları yeniler. İşin ilginç tarafı LeasePlan, tüm filosunu iki yıl sonra sadece elektrikli araçlardan oluşacak şekilde yenileme kararı aldı.  Peki, bu kararın arkasında ne var?

 

Avrupa’da Elektrikli Araçlar Tercih Ediliyor!

Özellikle Avrupa’da devlet eliyle kamuoyunda benzinli ve dizel araçlara karşı oldukça katı bir tavır oluştu. Yaşam standartları yüksek olan Avrupa vatandaşları, çevreye zarar vermeden ulaşım sağlamak konusunda çok hassas. Haksız da sayılmazlar. Bu nedenle Avrupa’da elektrikli araçların satışı epey arttı. Bu durumda hükümetlerin rolü de büyük. Aynı anlayışla Avrupalılar, araç kiralarken de elektrikli ve hybrit araç tercih etmek istiyor, çevreci yaklaşımları fazlasıyla önemsiyorlar. İşte bu durumda bir filo kiralama markası için pazara hakim olmanın öngörüsü elektrikli araç almakta yatıyor olabilir. 

 

İşin bir de vergi ve diğer yaptırımlarla ilgili olan tarafı var. Avrupa’da pek çok ülkede örneğin dizel araç kullanımı yasak. Dizel araçlar toplanıyor. Benzinli araçlar için de adeta sigara içen vatandaşlar için olduğu gibi biraz zorlayıcı yaptırımlar var. Ancak elektrikli bir otomobil kullanıyorsanız bazı Avrupa ülkelerinde park yeri konusunda önceliklisiniz hatta park yeri ücreti ödemeyebilirsiniz. 

 

Tüm bu verileri doğru okuyan; LeasePlan, 2021 yılında tüm araç filosunu elektrikli olacak şekilde planladı. Böylece otomotiv tarihinde tüm filosu elektrikli araçlardan oluşan ilk araç kiralama markası olarak tarihe geçecek. 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here