BMW Yenilenebilir Enerjiyle Akü Hücrelerini Üretecek

3
2984

BMW doğayı korumak için yenilenebilir enerjiyle akü hücrelerini üreteceklerini duyurdu. Alman otomotiv devi BMW, elektrikli araçlarında yenilenebilir enerji kullanarak üretilen pil hücrelerini kullanacaklarını paylaştı.

BMW CEO’su Oliver Zipse, şirketin web sitesinde yayınlanan bir röportajda yaptığı açıklama şöyle, “Şimdi hücre imalatçılarımızla beşinci nesil akü hücrelerimizi üretmek için sadece yeşil güç kullanacakları konusunda bir sözleşme imzaladık.” dedi.

En yeni ikinci el sahibinden satılık BMW ilanlarına bakmadan geçmeyin!

Otomotiv Firmaları Yenilenebilir Enerjilere Yöneldi

Konforlu ve güvenli yolculuklar için özel araçları tercih ediyoruz. Özellikle koronavirüs salgınından sonra sağlığımızı korumak için özel araçlarımız ile yolculuk yapıyoruz. Aracı olmayan insanlar özel araç kiralarken, bütçesini düşünen insanlar daha ekonomik olan küçük hacimli motosiklet ve bisikletleri tercih ediyor.  Haziran ayında koronavirüs salgının az da olsa kontrol altına alınmasıyla birlikte araç kullanımı artmaya başladı. Ancak kullandığımız araçlar doğaya zarar veriyor. Motorlu taşıtlarda kullanılan fosil kökenli yakıtlar ve anmadan sonra ortaya yayılan egzoz gazı hava kirliliğini olumsuz etkiliyor. CO2 (atmosfere salınan karbon) emisyonunu azaltmak için CO2 emisyonu az olan otomobiller tercih edilmelidir.

Otomotiv firmaları ve hükümetler CO2 (atmosfere salınan karbonu) emisyonunu azaltmak için yenilenebilir enerjilere yöneliyor. Bu alanda yatırım yapan firmalara destek veriliyor. Özellikle son zamanlarda doğaya daha az zarar verdiği için insanlar elektrikli araçlara yönelmeye başladı diyebiliriz. Elektrikli araçlara talep artmasıyla birlikte otomotiv firmaları elektrikli araçların üretimini artırdı. Elektrikli araçların kullanımını yayınlaştırmak için de elektrikli şarj noktalarını kişilerini rahat bir şekilde kullanabileceği alanlara konumlandırıldı.

En yeni 2.el sahibinden satılık elektrikli araç ilanlarını inceleyebilirsiniz

Yaşanan bu gelişmeler üzerine Alman otomotiv devi BMW’de, elektrikli araçlarında yenilenebilir enerji kullanarak üretilen pil hücrelerini kullanacaklarını paylaştı. Geçen yıl BMW, Çin pil hücresi üreticisi Contemporary Amperex Technology ve Samsung SDI’dan 10 Milyar Euro’dan fazla pil hücresi sipariş etti. CEO, Almanya’nın Erfurt kentinde bir pil hücresi üretim tesisi kuracaklarını ve 2026’dan itibaren yılda 60 gigawatt (GWh) değerinde hücre üretmeyi hedeflediklerini söyledi. BMW bu yıl elektrikli BMW iX3’ü ve gelecek yıl BMW iNEXT ve BMW i4’ü piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Araç almayı düşünüyorsanız en yeni ikinci el sahibinden satılık araba ilanlarına bakmadan geçmeyin. Eğer aracınızı satmayı düşünüyorsanız aracınızı arabam.com üzerinden ücretsiz ilan vererek hızlıca satabilirsiniz.

 

3 YORUMLAR

  1. Otomobil firmalarının bu hamleleri geleceğimiz için umut verici. Geri dönülemez bir noktaya giderken bu çalışmalar biraz da olsa umut vaat ediyor.

  2. Çevre koruması konusundan BMW gibi büyük markalara çok büyük iş düşüyor umarım önümüzdeki günlerde bu çevre dostu sistemler daha da gelişir.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here