Tamamen yeni BMW M3 ve M4, tartışmalı tarzlarına rağmen inanılmaz derecede özel üretilmiş spor otomobillerdir. BMW, Bavyera canavarlarının çeşitli yönlerini ayrıntılarıyla anlatan bir video serisinde ne kadar özel olduklarını anlatıyor ve onların ülkeye gelmelerini beklerken iştahımızı kabartıyor. Serinin son bölümünde, (BMW M3 ve M4’de şanzımanların geliştirilmesinden sorumlu olan) Karsten adlı bir kişi, vites kutusunun bazı özelliklerini ve mühendislerin tasarımını nasıl geliştirdiklerini anlatıyor. Kullanımı kolay bir formatta teknik ayrıntıları öğrenmeyi seviyorsanız sadece üç dakikalık bu videoyu izlemenizi öneririz.

Oldukça Akıllı Bir Sistem

Muhtemelen biliyorsunuzdur, vites kutusu altı ileri manueldir ve normal BMW M3 ve M4 modellerine takılırken, Competition versiyonlarında sekiz ileri otomatik bulunur. Manuel,  H-düzenini koruyor ve artık, otomobilin hangi sürüş modunda olduğuna bakılmaksızın, tercihinize göre otomatik devir eşleştirmesini açıp kapatmanıza olanak tanıyor. Sertliği ve vites hassasiyetini en üst düzeye çıkarmak için, şanzıman gövdeye iki kez bağlanmıştır. Karsten, BMW’nin mevcut en iyi manuel şanzımanlardan birine sahip olduğunu iddia ediyor. Bununla beraber sistemi yukarıda bahsedilen sertleştirmenin ötesinde optimize etmemeye karar veriyor. Karsten’in haklı olup olmadığını görmek için arabaları sürmemiz gerekecek. Ancak BMW kılavuzlarıyla ilgili kendi deneyimlerimiz çoğunlukla şüpheli, bu nedenle bu artan sertliğin hissini iyileştireceğini umuyoruz.

BMW M3 ve M4

Vites kutusu, optimum yağlama için kuru karter sistemiyle yağlanmıştır ve vites asistanının devir eşlemeye yardımcı olması için araca hangi viteste olduğunuzu söyleyen bir sensör dışında hiçbir elektronik özelliği yoktur. Vites kutusunun giriş mili, dört sürtünme katmanına sahip F8X modellerinden iki diskli bir kavramaya bağlanır. Daha sonra iyi bir başlatma için daha uzun kavrama kaymasına izin verir. Çift kütleli bir volanda artık daha büyük bir marş dişlisi jantı ve dört metal plakalı daha güçlü bir krank mili flanşı bulunuyor. Bu, kaçınılmaz olarak stok aktarım bileşenleri ile arabadan mümkün olduğunca fazla güç elde etmeye çalışacak tunerler için iyi bir haber olacaktır. Bununla birlikte, yeni G8X modellerinin de standart olarak sürüşün çok eğlenceli olacağından şüphemiz yok.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here