BMW’nin 3 Serisi sedan, station wagon ve Gran Turismo’nun yanı sıra 4 Serisi Coupe, Cabriolet ve Gran Coupe’ye sahip olmanın iyi bir fikir olacağını düşündüğü zamanı hatırlıyor musunuz? Yani 2014 yılı o kadar uzun zaman önce miydi? Peki ya şimdi? Birçok plan tersine döndü ve artık BMW EV’lere odaklanırken araç portföyünü basitleştirme yoluna gidiyor. BMW ve diğer pek çok araç şirketinin şimdilerde uyguladığı bu politika oldukça rağbet görmeye başladı. Nedeninin ise daha evrensel olarak elektrikli araç pazarı ile alakalı olduğunu düşünmekteyiz.

BMW EV’lere Odaklanıyor ve Araç Portföyünü Basitleştirme Adımları Atıyor

Öyle olmalı, çünkü finans müdürü Nicolas Peter’a göre, hepsi temelde aynı otomobil ve BMW şimdi daha yüksek bir işletme marjını hedeflemek için araç portföyünü basitleştirmeye çalışacak. Reuters, şirketin ilk olarak EV teknolojisine büyük yatırım yapmak istediğini bildirdi.

Satışlar mevcut durum nedeniyle düşmüş olsa da Peter, “Faaliyet Şubat ayının ortasından sonra yeniden başlarsa, makul bir ilk çeyrek sunabilmeliyiz.” diyor. BMW’yi % 8 ila % 10’luk salgın öncesi işletme marjına geri itebilecek diğer faktörler: Açıkçası bir Brexit anlaşması, ancak aynı zamanda otomobil üreticisi Çin ortak girişimindeki payını 2022 için % 50’den % 75’e çıkarması planlanıyor.

BMW’nin Münih merkezindeki bir röportajda yönetici, “Gelecekte çok uzaklardan bahsetmiyoruz, ancak kısa vadede sistematik olarak baktığımız bir hedef mevcut.” diye ekledi. Şirket, bu yılki marj hedefini Mart ayında yayınlayacak. Peter, yeterince ilginç bir şekilde, otomobil endüstrisinin elektrifikasyon ve emisyon hedefleriyle mücadele eden otomobil üreticilerine kadar daha fazla konsolidasyona yol açabileceğini, ancak BMW’nin herhangi bir dış yardım olmadan bu tür bir geçişi gerçekleştirebileceğini düşünüyor.

BMW EV'lere Odaklanıyor ve Araç Portföyünü Basitleştirme Adımları Atıyor

Bunu tek başımıza yapabileceğimize çok eminiz” dedi. Ayrıca “Yine de, EV’lerin yapımı pahalı olduğu ve satışların nispeten küçük bir bölümünü oluşturduğu için, aynı zamanda daha az kârlıdırlar. Bu yüzden yatırım çok önemli. Özellikle piller ve pillerle farklı bir maliyet düzeyine ulaşmanın yollarını bulmalıyız.” diye ekledi.

Peki yakın gelecekte BMW’den ne bekleyebiliriz? Yeni başlayanlar için daha az karmaşıklık. Bu, farklı araçlar için daha az motor varyantı ve seçeneği demektir. Ancak bu kullanılmayan özelliklerin hurdaya çıkarılması bir yazılım revizyonu anlamına gelir. Ayrıca, düşük satan bir veya iki isim plakasının da artık üretilmeyeceğini görmek bizi şaşırtmaz.

İkinci El BMW İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here