Blue Oval tarafından Ford Focus ST için yeni bir yorum getirildi. Blue Oval şirketi Ford Motor Company hakkındaki haberlere, yorumlara ve spekülasyonlara ayrılmış bağımsız bir web sitesidir. Ayrıca Ford araçları için yeni düzenlemeler ve değişikler yapar yani bir modifiye şirketidir.

Ford, yeni bir Focus RS üretmeyeceğini ve projeyi rafa kaldırıldığını duyurdu. Bu nedenle Ford Focus ST, Blue Oval’in satıştaki en sıcak hatchback’i olmaya devam edecek.

Honda Civic Type R, Volkswagen Golf GTI ve Renault Megane RS gibi modellerin rakibi olan önden çekişli modelin görünümü JMS Fahrzeugteile tarafından revize edildi.

Yeni Ford Focus ST Özellikleri

Rieger imzalı parlak siyah difüzör, Milltek spor egzoz sisteminin bir parçası olan karbon kaplı egzoz boruları vardır. Bunun yanı sıra egzoz borularının her iki tarafta kesikler ve sürüş yüksekliğini düşüren KW Variant 3 coilover kiti yükseltmelerin bir parçasıdır.

Ford Focus ST Özellikleri

Siyah görünümlü ve turuncu vurgulu bu gösterişli tekerlekler ise Barracuda’nın Ultralight Serisinin bir parçasıdır. Proje 3.0 olarak adlandırılan bu çalışma da, tekerlekler 8,5 × 19 inç boyutlarındadır.  Aynı zamanda Y kollu bir desene sahiptir ve 235/35 Michelin kauçuktan yapılmıştır.

Benzin Vs Dizel Motor

Alman tuner, Focus ST’nin motorunda herhangi bir değişiklik yapmadı. Aynı kalacak 2.3 litrelik EcoBoost dört silindirli motor herhangi bir moda sahip değil. Motor 276 beygir gücü (280 PS / 206 kW) ve 310 lb-ft (420 Nm) tork geliştiriyor. En yüksek hız elektronik olarak 155 mph (250 km / s) ile sınırlandırılıryor. Araç hareketsiz durumdan 62 mph’ye (0-100 km / s) 6 saniyeden daha kısa sürede ulaşıyor.

Focus ST’nin dizel versiyonuna gelince, 2.0 litrelik EcoBlue motoru 187 beygir gücü (190 PS / 140 kW) ve 295 lb-ft (400 Nm) tork ile donatıyor. En yüksek 137 mph (220 km / h) hıza sahip ve 0 ila 62 mph (0-100 km / h) hızlanma için 7,6 saniye geçmesi gerekir.

Ford Focus ST

Her iki durumda da bu araç ortalama sürüş şartları için gayet uygun bir motora sahip. Ford Focus’un sürüş teknolojisi ile de güvenliği bir üst noktaya taşıyor. Arabalardaki donanım ve özellikler ülkeden ülkeye değişiklik gösterebilir. Öyle olsa bile Focus ST ergonomik tasarımı, şık ve geniş iç mekanı ve fonksiyonel detayları ile her yerde yüksek konforlu bir alan yaratıyor.

İkinci El Ford İlanları

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here