1600 cc araçlarda 15 puanlık ötv indirimini devreye alıyoruz!

1
6021

Son bir yıldır vergilere gelen zamlar, kurdaki artış gibi pek çok tatsız konu bir araya geldi ve sıfır km araba almak neredeyse imkansız hale geldi. Diğer yandan aynı fiyat yükselişi ikinci el oto piyasasına da yansıdı ve pek çok düşük gelirli vatandaş için bir araba sahibi olmak zorlaştı. Tüm bunların gölgesinde vergi indirimi olur mu sorusu da soruluyordu. Beklenen açıklama geldi. 2018 sonuna kadar geçerli olacak vergi indirimimin detayları şöyle…

Bakan Albayrak vergide indirim paketini açıkladı!

Konunun otomotiv ile ilgili kısmı, 2018 sonuna kadar belirli bir fiyat avantajıyla sıfır araba almayı kolaylaştıracak detaylar içeriyor. Özellikle de ticari araç kategorisinde olumlu bir etkisi olabilir. Zira, Bakan Berat Albayrak’ın açıklamasına göre 1600 CC altı motorlu araçlarda ÖTV uygulamasında 15’er puanlık indirim olacak. Diğer yandan sıfır ticari araç almayı düşünenler için haberler daha iyi. Çünkü ticari araçlarda KDV yüzde 18’den yüzde 1’e inecek. Bu durumda pick-up, hafif ticari araç fiyatları %15 gibi bir oranla düşebilir.

2018 Vergi İndirimi Neleri Kapsıyor?

2018 vergi indirimi beyaz eşya, konut, otomotiv ve mobilya kategorilerini kapsıyor. Bu alanlarda ihtiyacı olanlar için avantajlı bir süreç söz konusu olabilir. Beyaz eşya alımında yıl sonuna kadar ÖTV olmayacak. Mobilya alımlarında ise KDV %18’den 8’e inecek. Konut alımlarında KDV yıl sonuna kadar yine %18 yerine %8 olacak ve tapu harcında da %3 KDV alınacak.

Ayrıca bu haberi de okuyabilirsiniz: Vergi İndirimi Otomobil Fiyatlarına Nasıl Yansır?

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here